Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Το ΚΚΕ αξιωματική αντιπολίτευση; Ένα πολύ πιθανό σενάριο.

Είδα τους ψήφους στις περιφέρειες συγκεντρωτικά. Η ΝΔ δεν έχασε ούτε ένα παρά την αποχή. Ό,τι κι αν κάνει ο Μητσοτάκης, οι νεογιδοκράτες θα πάνε να τον ψηφίσουν. Ακόμα κι αν τους πηδήξει και τους δείρει. Μη σας πω πως τότε θα είναι περισσότερο ευχαριστημένοι. Αυτοί είναι οι δεξιοί και δεν πρόκειται ούτε ν’ αλλάξουν, ούτε να κάνουν αποχή. Μόνο αν χάσουν την κουτάλα και δεν μπορεί να γίνει το ρουσφετάκι τους, θα έχουν πρόβλημα. Λόγω αποχής το ποσοστό της ΝΔ πήγε στο 46% συν οι αντάρτες, συμμαχίες με το ΠΑΣΟΚ κλπ, που το εκτοξεύουν κοντά στο 60%! Βέβαια δεν είναι όλοι ΝΔ, είναι και τα ακροδεξιά κόμματα μέσα, αλλά οι δεξιοί πήγαν και ψήφισαν ΟΛΟΙ. Δεν πήραν παραπάνω ψήφους, αλλά η κυριαρχία τους είναι αναμφισβήτητη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα πήγε πολύ καλά κι αν αυτό που πήρε ήταν ποσοστό βουλευτικών εκλογών θα ήταν άνετα στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 9% συν ένα 4% το οποίο μοιράζεται με το ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι το ποσοστό των υποψηφίων που κατέβηκαν μαζί. Εκείνοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν ήταν οι ρεφορμιστές και πιο συγκεκριμένα όσοι κρατούσαν ομπρέλα όταν έβρεχε μυαλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο 11% με το 4% που είπαμε πριν το οποίο μοιράζεται με το ΠΑΣΟΚ. 

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο που είχε άνοδο σε ψήφους. Όχι πολλούς αλλά αρκετούς καμιά ογδονταριά χιλιάδες. Το ποσοστό του, που είναι το πιο εύκολο να μετρηθεί αφού κατέβηκε μόνο του, είναι 10% πανελλαδικά. 

Όπως βλέπουμε η ΝΔ είναι πρώτη με διαφορά, ενώ για τη β’ θέση παλεύουν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως διαλύεται, το ΠΑΣΟΚ που κι αυτό έχει πρόβλημα αφού δεν πήρε σχεδόν τίποτα από αυτούς που φεύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που έχει τη δυναμική.

Αν ήταν βουλευτικές εκλογές, τα τρία αυτά κόμματα θα ήταν τόσο κοντά, που δεν αποκλείονταν η σειρά να άλλαζε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης και το δεύτερο να γίνονταν τρίτο ή τέταρτο κι αντιστρόφως! Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να δούμε το ΚΚΕ αξιωματική αντιπολίτευση; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των περιφερειακών είναι πολύ πιθανό. 

Τι θα γίνει μετά; Σίγουρα η ΝΔ θα επιτεθεί στο ΚΚΕ με όλες της τις δυνάμεις. ΑΡΔ, παρακρατικούς, μπάτσους κλπ. Όπως κάνει στην Πάτρα με τον Πελετίδη. Η ΝΔ παίζει βρώμικα κι γι αυτό στο ΚΚΕ θα πρέπει να περιμένουν τα πάντα. 

Εκείνο που δεν έχουν καταλάβει οι ρεφορμιστές στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί τους ψήφιζε ο κόσμος και τους έβγαλε κυβέρνηση. Ήθελε κάτι άλλο από το πελατειακό κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ήθελε να τιμωρηθούν τα λαμόγια της ΝΔ και μια άλλη πολιτική. Εφόσον έγιναν ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν λόγο ύπαρξης κι αυτό φάνηκε. 

Η γκρίνια είναι αποτέλεσμα της φτώχειας, της ανυπαρξίας σοβαρής πολιτικής, πολιτικής που θα πείσει πως θα κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που γίνεται, δηλαδή κάτι άλλο εκτός από πλιάτσικο. Πως όμως να πείσουν όταν έκαναν το ΟΧΙ ναι (Τσίπρα κωλόπαιδο), κι έφεραν το δικό τους Μνημόνιο; Ο εσωκομματικές πόλεμος επισπεύδει τη διάλυση. 

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως η Αχτσιόγλου το ευχαριστήθηκε. Περιμένει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, τα οποία, αν είναι παρόμοια, μπορεί να στείλουν τον Κασσελάκη σπίτι του. Το πρόβλημα του, όπως είπαμε, δεν είναι ούτε ο ίδιος ούτε το παρελθόν του. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ως τις Ευρωεκλογές λοιπόν το ΚΚΕ έχει μοναδική ευκαιρία. Αν προετοιμαστούμε σωστά μπορεί να ξαναφέρουμε στον κόσμο που απογοητεύτηκε το χαμόγελο και την ελπίδα. Αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι προσωρινά και η εκμετάλλευση θα συνεχίζεται αγριότερη όσο περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες. Η ευθύνη είναι τεράστια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...