Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Στο μυαλό των αιγοπροβάτων.

«Πότε δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα,

μην τάχα σαν έμενα κι εκείνα δεν πονούν»; 

Πονούν, αλλά μερικά δίποδα το απολαμβάνουν! 

Όσο για το πείραγμα, μόνο καθάρματα πειράζουν τα ζωάκια. Οι υπόλοιποι τα τρώμε. 

Τώρα θα δούμε το απλό μυαλό των αιγοπροβάτων και των άλλων κατοικίδιων.  

Ως γνωστό πολλά είδη τα εκτρέφουμε για να τα εκμεταλλευτούμε. Πχ τα γαϊδούρια τα φορτώνουμε. Από ξύλα μέχρι άλλα γαϊδούρια που λέγονται τουρίστες. 

«Ντε βρε γαϊδαράκο ντε, 

ντε με τα γαϊδούρια τ’ άλλα, 

γάιδαρε μου κουτεντέ…» 

Κουτεντέ…

Στα αιγοπρόβατα και τις κότες κάνουμε ακόμα χειρότερα, τα τρώμε. Τα νοιάζει; Καθόλου! 

Γιατί στο πρόβατο και στα άλλα συμπαθέστατα ζωάκια, δεν υπάρχει το «γιατί». Η αναζήτηση των αιτιών είναι γνώρισμα μόνο του ανθρώπινου μυαλού. 

«Γιατί με ταΐζει αυτός; Με αγαπά ή μήπως παίζει κάτι άλλο»; 

Αυτή την καχυποψία δεν την έχουν τα ζώα. Φοβούνται τους αγνώστους, αλλά σύντομα συνηθίζουν. Πχ την κόρνα από τα αυτοκίνητα. Θυμάμαι τον πανικό στα γίδια μου όταν έγινε ο δρόμος στο χωριό. Μετά από λίγο καιρό όμως, όχι μόνο συνήθισαν, κάθονταν στη μέση, κι όσο κι αν κόρναρε ο οδηγός, δεν το κουνούσαν από κει! «Τι θα μας κάνει; Απλά κάνει θόρυβο».  

Είναι απλή η σκέψη τους. «Με ταΐζει, με φροντίζει, άρα με αγαπά». Ούτε που τους περνάει από το μυαλό η αλήθεια. 

Βέβαια, όταν βλέπουν το μαχαίρι, από ένστικτο την ψυλλιάζονται τη δουλειά, άλλα τότε είναι αργά. Γιατί κάτι που δεν κατανοεί επίσης καλά το ζώο είναι η έννοια του μέλλοντος. Πως θα έρθει κάποτε η στιγμή να γίνει με πατάτες στο φούρνο. Λέω αυτό γιατί μ’ αρέσει περισσότερο από βραστό. 

Το ζώο όμως σκοτίστηκε! Βλέπει το τώρα. Τώρα τρώει, τώρα κοιμάται, κι αυτό είναι! Κάνει απογόνους για να γίνουν κι αυτοί γεύμα, αλλά σίγουρα νιώθει ασφαλές μες το παχνί ή το κοτέτσι, γιατί δεν θα το φάει ο λύκος! 

Εξασφαλισμένη τροφή, στέγη, τι άλλο χρειάζεσαι; Ελευθερία; Δεν την ξέρουν τα κατοικίδια, μόνο κάτι άγρια, που είναι προς εξαφάνιση και νομίζω πως τα αφανίζουμε επίτηδες, για να μην δώσουν το κακό παράδειγμα.      

Το ζώο αγνοεί πως κερδίζει περισσότερα ο τσοπάνης από αυτό. Νομίζει πως κερδίζει το ίδιο, αλλά στην πραγματικότητα δουλεύουν πάντα για τον κτηνοτρόφο. Ακόμα και το σεξ που κάνουν, θα  ανανεώσει το κοπάδι. 

Μην είστε ζώα. Ψηφίστε σωστά. Το ρουσφέτι δεν είναι υπέρ σας, είναι υπέρ των καθαρμάτων που παίρνουν την εξουσία. Πριν ψηφίσετε, σκεφτείτε. Ελπίζω να μη ζητάω πολλά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...