Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Μπορεί να μην έχουμε σωτηρία, έχουμε όμως «σωτήρες».

 

Δε γράφω μόνο, μ’ αρέσει να διαβάζω το Βαθύ Κόκκινο. Δεν ήξερα πχ πως «υπάρχει τύπος αυτοονομαζόμενος “Μοναχός Φώτιος”, έβαλε ράσα, και παρουσιάζεται σαν καλόγερος «έχοντας χειροτονία απ’ ευθείας από το Άγιο Πνεύμα»!

Αυτό πρέπει να ανησυχεί το παπαδαριό που έχει ανταγωνιστή. Εκτός κι αν είναι κι αυτοί στο κόλπο, οπότε αλλάζει το πράμα.

Προσωπικά είμαι κατά των νέων ταυτοτήτων για εντελώς διαφορετικούς λόγους από αυτούς που λένε διάφοροι ρασοφόροι και θεούσες.

Πρώτον τα περί ασφάλειας είναι παραμύθια, δεύτερον (αλλά σπουδαιότερο) τα 10 ευρώ, τα οποία καλούμαστε να πληρώσουμε, επειδή κάποιοι στην Ευρώπη αποφάσισαν έτσι. Χώρια η ταλαιπωρία και το πιθανό μπέρδεμα, αν αλλάξει ο αριθμός ταυτότητας. Πχ θα πρέπει να ειδοποιηθούν οι τράπεζες.

Τι τους πείραξαν οι ταυτότητες; Ίσως είναι κάτι σαν το καψώνι στο στρατό. Υποταγή και ασχολία με κάτι δευτερεύον για να μην ασχοληθούμε με τα σοβαρά, πχ ακρίβεια, σκάνδαλα, καταστροφή κα.

Βέβαια οι θεούσες είναι βούτυρο στο ψωμί του δικτάτορα. Κάνοντας τους ψεκασμένους να λένε διάφορα απίθανα, κάνει τους υπόλοιπους να τον βλέπουν ως λογικό! Το κόλπο αυτό το έκανε και στην πανδημία. Τα εμβόλια ήταν όντως αναποτελεσματικά, αλλά όταν έβγαινε ένας σαλταρισμένος και σου έλεγε πως έχουν τσιπάκια που πιάνουν 5G, εκεί γέλαγες. Αυτό ήθελε το κάθαρμα που διέλυσε το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτών.

Να με συγχωρείτε λοιπόν που δε θα ασχοληθώ με τις θεούσες. Μακάριοι οι πτωχοί των πνεύματι και πιο φτωχοί από αυτούς δεν υπάρχουν.

Θα ασχοληθώ με το Μητσοτάκη. Ο οποίος μας παίρνει με το έτσι θέλω από ένα δεκάρικο. Λες και μας περισσεύουν. Είπα με τις ταυτότητες πως η δεξιά και η Εκκλησία ΑΕ κοροϊδεύουν. Όπως με τις Πρέσπες που έγινε η κωλοτούμπα, αλλά σκοτίστηκαν τα βολεμένα φασιστοειδή της ΝΔ, έτσι και οι ταυτότητες δεν είναι το θέμα.

Να ασχοληθούμε με το δευτερεύον και να αφήσουμε τα σημαντικά. Πχ κάηκαν άνθρωποι από τις μεγαλύτερες φωτιές που είχαμε ποτέ. Αν δεν ήταν πετσωμένοι οι ΑΡΔ, η γαλάζια συμμορία θα είχε ξεσκιστεί. Αλλά ούτε αντιπολίτευση υπάρχει. Μόνο διάφοροι φασίστες που αλωνίζουν.

Εκεί να εντάξουμε όλα τα τεφαρίκια: Στον εκφασισμό της κοινωνίας. Βγαίνει ο κάθε αχαρακτήριστος και λέει το μακρύ και το κοντό του. Πολλά από αυτά που λένε είναι για να τα γράψει ψυχίατρος σε σύγγραμμα και να το παρουσιάσει σε συνέδριο, αλλά το παρακράτος στρέφει την προσοχή στους μουρλούς για να μη δούμε τα λαμόγια.

Πάντοτε έτσι λειτουργούσε το σύστημα. Τι νομίζετε πως κάνουν τόσα χρόνια; Λένε παραμύθια, κι υπάρχει κόσμος που τους πιστεύει. Αυτοί που πιστεύουν σε κουταμάρες έχουν πρόβλημα, αλλά χειρότεροι είναι οι άλλοι: Που κάνουν κωλοτούμπες ενώ παριστάνουν τους πιστούς.

Οι θεωρίες για τις ταυτότητες είναι το αποτέλεσμα της προπαγάνδας της ΝΔ και του παπαδαριού από όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Με τον Καραμανλή δεν άλλαξαν οι  ταυτότητες. Σκοτίστηκαν τα γαλάζια γίδια. Σήμερα μάλιστα οι φανατικοί υπερασπίζονται τις ταυτότητες που δεν ήθελαν τότε! Η θεωρία όμως πως δήθεν κινδύνευε η θρησκεία παρέμεινε.

Ο Μητσοτάκης ευνοεί κάτι τέτοια, για να μας βάλει σε ψευδοδίλλημα μεταξύ μιας ακροδεξιάς θεωρίας συνομωσίας και μιας επίσης ακροδεξιάς, φασιστικής πολιτικής! Έτσι εξαφανίζει εντελώς την αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...