Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Δεν τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο.

Θυμάστε τη δολοφονία Φύσσα από το ναζί Ρουπακιά; Θυμάστε αμέσως μετά που ο SSKAI έλεγε πως δήθεν «το σκότωσε για το ποδόσφαιρο; Αν δεν έπιαναν το φονιά, το κόλπο τους μπορεί και να έπιανε!  

Σήμερα ναζί Κροάτες σκότωσαν έναν Έλληνα. Δεν τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο, αυτή ήταν η αφορμή. Τον σκότωσαν γιατί οι ναζί είναι φονιάδες, δολοφόνοι, οι χειρότεροι εγκληματίες που υπήρξαν ποτέ.

Αυτοί που κατέβηκαν δεν ήταν χούλιγκαν, ήταν ναζί. Είναι γνωστές από παλιά οι τακτικές της μεταμφίεσης των ομάδων SS σε «φιλάθλους». Είναι επίσης γνωστές οι οδηγίες που έχουν τα φασιστικά κτήνη για να θολώνουν τα νερά. 

Η ΑΕΚ ενόχλησε τους ναζί εγκληματίες της Κροατίας. Από τότε που η ομάδα είχε δώσει φιλικό αγώνα στο Βελιγράδι, «Ήταν 7 Απριλίου του 1999 όταν η ΑΕΚ έγραψε μία από τις μεγαλύτερες σελίδες της ιστορίας της, δίνοντας φιλική αναμέτρηση στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, εν μέσω πολέμου, σπάζοντας το εμπάργκο του πολέμου εναντίον της Σερβίας. Ήταν η έμπρακτη συμπαράσταση των Ελλήνων προς τον δοκιμαζόμενο Σέρβικο λαό».

Αυτό δεν το συγχώρησαν ποτέ οι εθνικιστές Κροάτες. Βρήκαν λοιπόν αφορμή. Κατέβηκαν ως στρατός, οργανωμένα. Φυσικά οι μπάτσοι (ακροδεξιοί και βαφτιστήρια οι περισσότεροι) δεν έδωσαν καμία σημασία. Έτσι οι ναζί βρήκαν ευκαιρία να κάνουν ακόμα μερικές δολοφονικές επιθέσεις. 

Αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση, θα γίνονταν διάβημα διαμαρτυρίας στην Κροατία, ενώ θα γίνονταν και καταγγελία στις αθλητικές οργανώσεις να αποκλειστεί δια παντός η ομάδα που είναι σφηκοφωλιά των ναζί.

Οι Κροάτες δεν ήταν μόνοι τους. Είχαν βοήθεια από ντόπια ασπόνδυλα. Το ξέρουμε γιατί στις επιθέσεις ακούστηκαν και Ελληνικά με άπταιστη προφορά. Είναι χρέος της αστυνομίας να συλλάβει τους φονιάδες. Αλλιώς είναι συνένοχη στο κουκούλωμα. Είναι επίσης χρέος να συλληφθούν όλοι γιατί όλοι συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Το τι έγινε πραγματικά το καταλαβαίνουμε από την αντίδραση των φασιστικών ΜΜΕ. Στην περίπτωση της δολοφονίας του Άλκη είχαμε το έγκλημα «της ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού, διότι οι υπαίτιοι φέρεται πως είχαν προμελετήσει την βίαιη επίθεση» όχι για το ίδιο το θύμε, αλλά γενικότερα για οπαδούς συγκεκριμένης ομάδας. Το ίδιο έχουμε και τώρα, όμως η αντιμετώπιση από τους πετσωμένους ΑΡΔ είναι εντελώς διαφορετική, καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μη χρεωθούν τις βαρύτατες ευθύνες τους μπάτσοι και κυβέρνηση.  

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των ναζιστικών συμμοριών είναι οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις όπως έγινε μετά τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, όπου η τότε ακροδεξιά κυβέρνηση αναγκάστηκε να δικάσει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία προς την Πρεσβεία της Κροατίας είναι επιβεβλημένη. 

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη όλων των εγκληματιών και σαφέστατη έμπρακτη καταδίκη του ναζισμού από όλους. Οτιδήποτε λιγότερο αποτελεί συνενοχή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...