Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Οι χειρότεροι προδότες είναι αυτοί που το παίζουν «πατριώτες».

Η Ιστορία είναι γεμάτη από διαφόρους «υπερπατριώτες» που τελικά έβλαψαν περισσότερο τη χώρα τους κι από τον εχθρό. Ο πόλεμος του 1897, η Μικρασιατική καταστροφή, οι δοσίλογοι της Κατοχής, οι χουντικοί με το Πραξικόπημα στην Κύπρο, είναι οι πιο γνωστές περιπτώσεις όσον αφορά την Ελλάδα.  

Όσον αφορά την Κύπρο, παρά τα όσα λένε τα χουντικά αποβράσματα και τα τρολλ της δεξιάς, η ΕΣΣΔ ήταν πάντα κατά της εισβολής. Όμως η ΕΣΣΔ δεν υπάρχει πλέον όπως κι η Γιουγκοσλαβία, η οποία διαλύθηκε με τις υπογραφές καθαρμάτων όπως ο Μητσοτάκης κι ο Σαμαράς. 

Χρέος των Ελληνικών κυβερνήσεων έπρεπε να είναι η λύση με την αποχώρηση του Τουρκικού στρατού Κατοχής από την Κύπρο και όχι η παγίωση μιας πολύ κακής κατάστασης. Η διπλωματία παίζει σπουδαίο ρόλο και η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει πάρα πολύ προσεκτικές κινήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Αφού είναι αδύνατον να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, πρέπει να μην δυσαρεστήσεις όσους δε σε έχουν πειράξει.

Η Ελλάδα έστειλε οχήματα και κυρίως πυρομαχικά στην Ουκρανία, μόνο και μόνο επειδή το είπαν οι Αμερικανοί. Παρόμοια «εξυπηρέτηση» έκανε ο Βενιζέλος το 1919, οπότε το 1922 γνωρίσαμε τη μεγαλύτερη καταστροφή. Το 1950 στείλαμε στρατό στην Κορέα για να μπούμε στο ΝΑΤΟ και να χάσουμε την Κύπρο το 1974 από τις μηχανορραφίες των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι πως στείλαμε πολύ περισσότερους στην Κορέα από όσους στείλαμε στην Κύπρο!

Αναφέρουμε συνεχώς την Κύπρο επειδή η ανόητη αποστολή όπλων στην Ουκρανία έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην άμυνα των Ελληνικών νησιών αλλά και στη Μεγαλόνησο. Η ΕΔΣΥΝ γράφει για «την επικείμενη λειτουργία γραφείου που θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας», Τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν, επικαλούμενα το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Μιλώντας για το θέμα στο CNN Turk, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων υποστήριξε ότι οι Ρώσοι τηρούσαν μια μικρή απόσταση από τη «Βόρεια Κύπρο», αλλά οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και ορισμένα εμπάργκο που εφαρμόστηκαν εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας λειτούργησαν αποτελεσματικά σε αυτή την απόφαση της Μόσχας». 

Πρόκειται ολοφάνερα για μια διπλωματική ήττα της Ελλάδας. Η Ρωσία ήταν πάντοτε αντίθετη στην εισβολή. Όμως καταφέραμε κάνοντας τα χατίρια των ΗΠΑ να νευριάσουμε τους Ρώσους. Αυτοί χτύπησαν ακριβώς εκεί που πονούσαμε. Τα λάθη του παρελθόντος επαναλαμβάνονται…

Η δήθεν «σωστή πλευρά της Ιστορίας» βλάπτει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Η σημερινή χούντα είναι πιστή αντιγραφή της προηγούμενης, πιόνια των ΗΠΑ, μόνο που αυτή φορά δε θα φύγουν μόνοι τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...