Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Το δεξιό βαθιά κατάλαβέ τον.

Μεγάλη χαρά έχουν οι καταπατητές, αφού οι προσπάθειές τους να μη μείνει ούτε ένα δεντράκι, αποδίδουν. Το 23% των δασών στην Αττική κάηκαν μέσα σε λίγα χρόνια. Η ΝΔ ελπίζει να κάψει και τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος της τετραετίας. 

Απορούν πολλοί γιατί διορίζονται τα βαφτιστήρια μόνο στην αστυνομία κι όχι και στην πυροσβεστική. Ένας λόγος είναι πως οι πυροσβέστες δουλεύουν σε πολύ άσχημες συνθήκες, αλλά ο κυριότερος είναι πως την κυβέρνηση τη συμφέρουν να καούν τα δάση! 

Καμένα δάση σημαίνει καταπάτηση, άρα ευκαιρίες για ρουσφέτι! Εδώ η δεξιά επικρατεί κατά κράτος, αφού κανένα αριστερό κόμμα δε θα ρημάξει τα δάση της χώρας για να γίνουν «επενδύσεις» στις στάχτες. 

Η ΝΔ όμως ξέρει καλά τι θέλει ο ψηφοφόρος της. Έτσι το μπάχαλο που επικρατεί εξυπηρετεί το αλισβερίσι μεταξύ «αιγοπροβάτων» και πολιτικών κηφήνων. Παίρνουν τα αποκαΐδια, τα πουλάνε, χτίζουν αυθαίρετα και μετά πάνε ντουγρού στον κομματάρχη για νομιμοποίηση. Στο μεταξύ κανένας έλεγχος, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Φυσικά πραγματικά κερδισμένοι είναι ελάχιστοι μεγαλοκαρχαρίες που θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος. Αλλά θα βολευτούν και τα μικρά καθαρματάκια με το κωλόσπιτο που θα χτίσουν εκεί, που πριν υπήρχε δάσος. Γιατί ξέρουν. Τα σημερινά αυθαίρετα και παράνομα θα είναι νόμιμα στο μέλλον χάρη στη βιομηχανία ρουσφετιού. 

Δε γίνεται μόνο με τις φωτιές. Οι παραλίες είναι δημόσιες, κανονικά έπρεπε όλος ο κόσμος να έχει πρόσβαση σ’ αυτές και να κάνει μπάνια ανενόχλητος. Αλλά στην Μπανανία μας οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους. Η ταξική δικαιοσύνη βγάζει το άχτι της στο θεόφτωχο, ενώ το λαμόγιο το χαϊδεύει. Όλοι έκαναν πως δεν έβλεπαν το καρακισταριό στις ακρογιαλιές. 

Αν μη τι άλλο θα μπορούσαν να πουν κάτι για τα «σαλόνια» πάνω στο κύμα. Δε ήξεραν τόσο καιρό οι αρχές; Έπρεπε να αγανακτήσει ο κόσμος; Αυτό ακριβώς! Όπως γίνεται συνήθως, θα βάλουν ένα δυο πρόστιμα, μπορεί να πιάσουν και κανένα μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Άλλωστε ούτε ένας μήνας καλοκαίρι δεν έμεινε. Μέχρι του χρόνου θα βγάλουν νόμο που θα βολέψει τους ημετέρους. 

Δεν αποκλείεται να δούμε και παραλιακή αστυνομία, μπάτσους που θα απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις των πλεμπαίων. Ο λόγος λοιπόν που τα γαλάζια γίδια πάνε και ψηφίζουν είναι  γιατί οι τσοπάνηδες τα ταΐζουν. Όχι μόνο σανό αλλά και κάποιες άλλες μικρές «λιχουδιές». Είναι το ρουσφέτι, ηλίθιε ψηφοφόρε, που νομίζεις πως θα βολευτείς και στο τέλος πληρώνεις περισσότερα. 

Όπως έγραψε ο Μακιαβέλλι ο ηγεμόνας πρώτα δημιουργεί το πρόβλημα και μετά δίνει τη λύση που τον συμφέρει στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε! «Τέλος στην ομηρεία για τα εκτός σχεδίου» γράφουν οι ΑΡΔ. Μπορούν να μας πουν ποιος κρατούσε ομήρους; Οι ίδιοι που πετσώνουν ΜΜΕ και θα συνεχίσουν τη φάμπρικα της ομηρίας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...