Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Χαλάσαμε τη σούπα. (Αντιπολεμικό άρθρο αυστηρώς ακατάλληλο για φασίστες).

Νευρίασε πάρα πολλούς η αλήθεια πως στον πόλεμο οι φτωχοί σκοτώνονται, ενώ οι πλούσιοι διασκεδάζουν. Τι να κάνουμε; Η αλήθεια είναι πικρή. 

Φυσικά τα όσα γράψαμε δεν ισχύουν μόνο για την Ουκρανία. Σε όλους τους πολέμους οι λίγοι προνομιούχοι βολεύονται στα μετόπισθεν ή την κοπανάνε σε άλλες χώρες που δεν έχουν πόλεμο. Πείτε μας πόσοι δισεκατομμυριούχοι σκοτώθηκαν στην πρώτη γραμμή; Πόσα όμως κέρδισαν από τους πολέμους, μπορούμε να το βρούμε εύκολα. Διαβάστε λχ το «Στρατιωτάκια κουρδιστά και κέρδη με ουρά» του 2019 να δείτε. https://www.efsyn.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/217336_stratiotakia-koyrdista-kai-kerdi-me-oyra Είδατε εσείς βιομήχανο όπλων να χρησιμοποιεί το εμπόρευμα του στο μέτωπο; Εγώ δεν είδα.

Εκείνο που έτσουξε ήταν που χαλάσαμε τη σούπα του εθνικισμού. Ο στρατιώτης που είναι στα χαρακώματα (και μπορούμε να φανατιστούμε μόνο τι κόλαση περνάει), βλέπει τους άλλους να διασκεδάζουν. Πως λέτε να αισθάνεται; Μαλάκας! Πάλι - όπως με τα Μνημόνια - άλλοι κερδίζουν κι άλλοι τρώνε την «πίτσα». Που είναι η κοπέλα σου φαντάρε; Πόσο καιρό λείπεις; Κι αν σκοτωθείς, ή μείνεις ανάπηρος, τι θα γίνει; Οι σακατεμένοι είναι πιο πολλοί από τους νεκρούς. Βέβαια δεν τους αφήνουν περιθώριο για τέτοιες σκέψεις. Βόμβες, νάρκες, drones, σφαίρες κλπ, κρατούν απασχολημένο το στρατιώτη. 

Για πείτε μου, που είναι τα παιδιά των πολιτικών, των πλουσίων και που υπηρέτησαν, αν υπηρέτησαν; Τα βλέπουμε καθημερινά εδώ τον καιρό της ειρήνης! Αν - ο μη γένοιτο - γίνει κάτι, τι λέτε πως θα κάνουν τα βύσματα; «Εμείς δηλαδή είμαστε μαλάκες που θα πολεμήσουμε»; Ειλικρινά; Ναι! Μεγάλα κορόιδα!   

Ο μόνος πόλεμος που οφείλουμε να διεξάγουμε, είναι ο ταξικός. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, οι πλούσιοι βάζουν τους φτωχούς να σκοτώνονται μεταξύ τους για να διασκεδάζουν, όπως ακριβώς έκαναν στο Κολοσσαίο με τους μονομάχους.

Για σκέψου, μόνο να σκεφτείς θέλουμε. Σου δίνουν ένα όπλο αυτοί που σε εκμεταλλεύονται, που δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τη ζωή σου. Κι αντί να τους το φέρεις στο κεφάλι, πας να αλληλοσκοτωθείς με κάποιον που δεν ξέρεις και δε σου έχει κάνει απολύτως τίποτε! Αν δεν το κάνεις, θα σε σκοτώσει αυτός! Παράνοια; 

Σου μιλάνε για «νίκη». Ποια νίκη; Τι θα κερδίσεις ακόμα κι αν ζήσεις, ή δεν ακρωτηριαστείς; Μια κατάσταση ακόμα χειρότερη από αυτή που ήταν πριν τον πόλεμο! Κάνουν πλύση εγκεφάλου πως δήθεν «πολεμάμε για την πατρίδα». Λάθος! Για τα συμφέροντά τους πολεμάμε. Οι πλούσιοι γιατί δεν πολεμούν; Γιατί είπαμε: Αυτοί κερδίζουν! Ποιος θα ξεκοκαλίσει τα κέρδη τους κόπους μας. Οι πλούσιοι κερδίζουν μόνο. Οι μαυραγορίτες, οι εκμεταλλευτές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές… 

Γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία κι έχουμε τιμές Κατοχής στην Ελλάδα! Η βλακεία που δέρνει τους ψηφοφόρους φταίει. 45% πάνω τα κέρδη των ντόπιων ολιγαρχών, χώρια η πειρατεία με το πετρέλαιο, που δεν μπορούμε να τα υπολογίσουμε γιατί είναι «μαύρα»! Αυτοί θέλουν τον πόλεμο. Τα όρνια στις καταστροφές έχουν περισσότερα πτώματα να φάνε. «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» που λέει κι ο κάθε άλλο παρά σοφός λαός. 

Γι αυτό γουστάρω την ειρήνη. Με καμιά πλευρά ιμπεριαλιστών μόνο με τη δική μας, των εργατών, των πληβείων, των ανθρώπων που κάποτε πρέπει να καταλάβουν πως για να τελειώσουν οι πόλεμοι, πρέπει να κάνουμε έναν πόλεμο μόνο: Αυτόν που θα συντρίψουμε τους εκμεταλλευτές που μας κοροϊδεύουν.         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...