Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Πλουσίων πόλεμος.

«Όταν οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο, είναι οι φτωχοί που πεθαίνουν».

Επιμένουμε να λέμε αλήθειες χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Όσο τα πλούσια κωλόπαιδα στην Ουκρανία διασκεδάζουν στα κλαμπ της πρωτευούσης, ενώ η πλέμπα πεθαίνει στα ναρκοθετημένα και βομβαρδισμένα χαρακώματα, διαβάσαμε στο Bloomberg ότι Ρώσοι εισαγγελείς κατέθεσαν μήνυση κατά του δισεκατομμυριούχου Αντρέι Μελνιτσένκο.

Για τι πρόκειται; «Ο Ρώσος πρόεδρος έχει χτυπήσει βιομηχάνους και άλλους πλούσιους Ρώσους που διατηρούν πλούτο στο εξωτερικό και τους έχει καλέσει να επαναπατρίσουν περιουσιακά στοιχεία. Την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση και τις ομάδες πίεσης να επιταχύνουν τη μεταφορά επιχειρήσεων σε ρωσική δικαιοδοσία».

Καλά κάνει σ’ αυτό ο Πούτιν, όμως θα έπρεπε να γνωρίζει, πως αν θέλει να φτιάξει ισχυρή Ρωσική Οικονομία, θα πρέπει να επαναφέρει τον Κομμουνισμό, κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνει. Γιατί οι πλούσιοι ολιγάρχες, δικοί του και αντίπαλοι, έχουν καταληστέψει τη Ρωσία και βέβαια μένουν στο εξωτερικό μαζί με τα λεφτά που έκλεψαν. Πως  ο Μελνιτσένκο έκανε 13 δις περιουσία; Μεροδούλι μεροφάι; Δούλευε 16 ώρες την  ημέρα; Όχι, εκμεταλλεύτηκε άγρια το φυσικό πλούτο της πατρίδας του.

Εδώ πρέπει να πούμε την ηλιθιότητα των ΗΠΑ και της ΕΕ, όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη αβάντα στον Πούτιν από αυτές τις κυρώσεις! Γιατί έπληξαν τους ολιγάρχες, δίνοντας ευκαιρία στο Ρώσο Πρόεδρο να τους ελέγξει, αφού πριν μπορούσαν εύκολα να μεταφέρουν κεφάλαια στο εξωτερικό! Κι ο Μελνιτσένκο έχει υποστεί κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ.

Επίσης η αποχώρηση των μεγάλων πολυεθνικών από τη Ρωσία, έδωσε ευκαιρία σε Ρωσικές επιχειρήσεις να αναπτυχτούν. Έτσι, χάρη στις κυρώσεις, όλο σχεδόν το κέρδος μένει στη Ρωσία! Η χώρα δεν μπορεί να χτυπηθεί από οικονομικές κυρώσεις. Γιατί πολύ απλά έχει ό,τι χρειάζεται. Κι αν της λείπουν ελάχιστα, μπορεί να τα βρει. Ως ΕΕΣΔ τσάκισε το μεγαλύτερο στρατό, τους ναζί που έλεγχαν ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη και ταυτόχρονα έγινε υπερδύναμη κοντράροντας στα ίσα τις ΗΠΑ. Αν δεν ήταν ο μαλάκας ο Γκορμπατσόφ, τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλο τον κόσμο.  

Φυσικά επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως ο πλούσιος θα την κοπανήσει μόλις δει τα σκούρα. Ο πλούσιος κηφήνας μένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Που είναι ο πατριωτισμός; Εκεί που είναι και των Ελλήνων εφοπλιστών οι οποίοι, αγαπούν την  πατρίδα τους τη Λιβερία τον Παναμά κα. Αυτές τις σημαίες βάζουν στα πλοία τους. Όπως είπε ένας από δαύτους, έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Κι εμείς θα θέλαμε να τον χέσουμε, αλλά οι κοπρολάγνοι στη Μπανανία είναι 41% επί των εγκύρων.

Οι πλούσιοι πατρίδα έχουν τα λεφτά τους. Το λένε από τα αρχαία χρόνια. Γι αυτά πολεμούν, μόνο αυτά τους ενδιαφέρουν. Οι φτωχοί είναι ηλίθιοι που θα σκοτωθούν για τα συμφέροντα των λίγων. Εκτός, αν βάλουν μυαλό, κι Επαναστατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...