Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ποιος κινδυνεύει από ποιον

 «Ο Πόλεμος της Αλγερίας (Guerre d'Algérie) ήταν ένας πόλεμος μεταξύ της Γαλλίας και των Αλγερινών κινημάτων ανεξαρτησίας από το 1954 έως το 1962, ο οποίος οδήγησε στην ανεξαρτησία της Αλγερίας από τη Γαλλία…» μας πληροφορεί η εγκυκλοπαίδεια. 

Αν κοιτάξουμε τις απώλειες, θα δούμε πως οι Γάλλοι σκότωσαν 300.000 - 460.000 Αλγερινούς (σε πολύ μεγάλο βαθμό άμαχους) ή 1.500.000 σύμφωνα με το Αλγερινό κράτος! 

Ανάμεσα στο 1825 και το 1847, 50.000 Γάλλοι μετανάστευσαν στην Αλγερία. Κανείς δεν τους εμπόδισε. Στο Αλγέρι και το Οράν μάλιστα ήταν η πλειοψηφία. Οι αποικιοκράτες καταπίεζαν την πλειοψηφία των μουσουλμάνων.

«Σταδιακά, η δυσαρέσκεια των μουσουλμάνων, οι οποίοι δεν είχαν πολιτική ή οικονομική θέση στο αποικιακό σύστημα, οδήγησε σε αιτήματα μεγαλύτερης πολιτικής αυτονομίας και τελικά ανεξαρτησίας από τη Γαλλία. Η ένταση ανάμεσα στους δύο πληθυσμούς οδήγησε το 1954 στην έναρξη του Πολέμου της Αλγερίας, ο οποίος έληξε το 1962 με την ανεξαρτησία της Αλγερίας, μετά από τη συμφωνία του Εβιάν και δημοψήφισμα στην Αλγερία. Η Αλγερία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη τις 5 Ιουλίου 1962. Περίπου 900.000 Ευρωπαίοι πιε-νουάρ έφυγαν από την Αλγερία ανάμεσα στο 1962 και το 1964». 

Έφυγαν αφού σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες και λεηλάτησαν την Αλγερία. Τα εγκλήματα που έκαναν οι Γάλλοι ήταν αντίστοιχα των Γερμανών SS. Αναμενόμενο, αφού πολλοί ναζί κατατάχθηκαν στη Λεγεώνα των Ξένων αμέσως μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

 Όχι μόνο αυτό. Η Γαλλία έκανε πυρηνικές δοκιμές στην Αλγερία. Αυτό σημαίνει πως πολλοί άνθρωποι αρρώστησαν από διάφορες μορφές καρκίνου που οφείλονταν σε μεγάλες δόσεις ραδιενέργειας. Μόλις το 2009 η Γαλλία αποφάσισε να δώσει κάποιες αποζημιώσεις.

Μια ακόμα λεπτομέρεια: Στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Αλγερίας δεν πολέμησαν Γάλλοι εναντίον όλων των Αλγερινών. Όπως γίνεται συνήθως υπήρχαν Αλγερινοί που πολέμησαν μαζί με τους κατακτητές. Οι αριθμοί είναι η απόδειξη: Οι Γάλλοι είχαν 33.000 - 35.000 νεκρούς, ενώ οι Αλγερινοί που πολέμησαν στο πλευρό των Γάλλων 30.000 - 90.000! 

Αυτοί δεν μπορούσαν να μείνουν στην Αλγερία μετά τις αγριότητες που έγιναν στον πόλεμο. Πολλοί λοιπόν από δαύτους ακολούθησαν τα αφεντικά τους στη Γαλλία. Φυσικά υπήρχαν και άλλοι Αλγερινοί που ήταν ήδη στη Γαλλία όσο καιρό η Αλγερία ήταν αποικία. 

Οι Γάλλοι αντιμετώπισαν τους Αλγερινούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Υπήρχε εκμετάλλευση, ρατσισμός και καχυποψία. Το να αντιμετωπίζεις μια μερίδα του πληθυσμού ως εχθρό είναι ο πιο σίγουρος να τη μετατρέψεις σε ορκισμένο εχθρό σου, ακόμα κι αν κάποτε ήταν σύμμαχος ή δεν είχε ποτέ πρόθεση να γίνει εχθρός. Αυτό δεν κατανοεί ο κόσμος. Το κακό που κάνει η ακροδεξιά στην πατρίδα είναι τεράστιο: Δημιουργεί εχθρούς εκεί που θα μπορούσαμε να έχουμε φίλους. 

Ποιος λοιπόν τράβηξε τα πάνδεινα κι από ποιον; Ποιος είναι ο επικίνδυνος; Αυτοί που φωνάζουν για δικαιοσύνη, για ελευθερία, για ισότητα, ή 260.000 πάνοπλοι, ένστολοι δολοφόνοι; Αν συνεχίσουν την καταπίεση οι Γάλλοι, θα δούμε ένα μουσουλμανικό κράτος στην Ευρώπη από επαναστατημένους σύγχρονους είλωτες. Δεν έμαθαν τίποτε οι αποικιοκράτες. Δε ζει κι ο Ντε Γκολ να τους πει δυο λόγια…        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...