Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

«Την ενοχή των δύο από τους τρεις αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν αναίτια νεαρό στην πλατεία της Ν. Σμύρνης τον Μάρτη του 2021, έκρινε ομόφωνα το Γ' Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε περαστικούς που διαμαρτυρήθηκαν για την προσπάθεια τους να επιβάλουν πρόστιμο σε οικογένεια, καθώς ήταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Μάλιστα, ο άγριος ξυλοδαρμός είχε καταγραφεί από περαστικούς.

Η απάντηση δε της κυβέρνησης και της Αστυνομίας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία, ήταν η ωμή καταστολή.   

Ο ένας αστυνομικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για την κατηγορία των βασανιστηρίων ενώ ο δεύτερος σε έναν χρόνο με αναστολή για τη συνέργεια στα βασανιστήρια. Για τον τρίτο αστυνομικό, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως είναι αθώος καθώς δεν προέκυψε το αδίκημα της συνέργειας». 

Από τον 902 

Στα μαλακά, πολύ μαλακά, έπεσαν οι ένστολοι δήμιοι. Το δικαστήριο δεν μπορούσε να κουκουλώσει το βασανισμό, αφού υπήρχε video και το κυριότερο υπήρχε η μεγαλειώδης συγκέντρωση, όπου ένας από τους μπάτσους, που προσπάθησαν να πέσουν με τη μηχανές στο πλήθος, έφαγε τις χρονιάς του.

Πάντως αναστολή σημαίνει πως οι μπάτσοι αυτοί θα συνεχίζουν τα ίδια μέχρι το επόμενο video και την επόμενη κινητοποίηση. 

Αν ήταν αναρχικός που έδερνε μπάτσο, θα πήγαινε κατευθείαν φυλακή για πολλά χρόνια, αν φυσικά γλύτωνε από τους πυροβολισμούς...  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...