Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

"Εμείς δε χάσαμε άνθρωπο"

Ο λόγος που λογοκρίθηκε το «Βαθύ Κόκκινο» ήταν η «σφαγή» κάποιων «ιερών αγελάδων» ή βοδιών. 

Το άρθρο του 2019 θα μπορούσε να είναι σημερινό και κανείς να μην καταλάβει τη διαφορά. Έτσι κι αλλιώς τίποτε δεν άλλαξε, πέφτουμε συνέχεια στον γκρεμό. Το μόνο που δείχνει τη χρονολογία είναι το παρακάτω κείμενο. 

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη πρόεδρος για τις εκδηλώσεις από τη συμπλήρωση 2500 χρόνων της μάχης των Θερμοπυλών και την ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 πΧ). Είναι νομίζω η πλέον αρμόδια ως αυτόπτης μάρτυρας και των δυο γεγονότων. Έπλεκε μικρή το χιτώνα του οπλίτη, επομένως θα θυμάται τι έγινε».

Πέθανε λοιπόν κι όλοι βάλθηκαν να της κάνουν την αγιογραφία. Σήμερα πέθανε ένας ακόμα εργαζόμενος από θερμοπληξία, εν ώρα υπηρεσίας, στο δήμο Καλλιθέας. Κανείς δεν ασχολείται. Ίδιο είναι ένας εργαζόμενος και ίδιο είναι ένας πλούσιος κηφήνας, που πέταγε που και που κάνα ψίχουλο για να κάνει το προφίλ του και βέβαια να έχει φορολογικές απαλλαγές; 

Το άρθρο μας είναι (όπως πάντα) γενικό. Με αφορμή ένα περιστατικό αναφερόμαστε σε πολιτικές χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Απλά έχω την περιέργεια να ακούσω πόσα άφησαν πίσω τους, αφού δεν μπόρεσαν να πάρουν μαζί τους, οι διάφοροι «ευεργέτες». 

Όχι δεν είμαι κληρονόμος, αλλά θέλω να δω το βαθμό που ο προφήτης Τζίμης Πανούσης δικαιώνεται. Είχε πει κάποτε «έχω βγάλει αρκετά χρήματα αλλά αν έκανα φιλανθρωπίες θα είχα τα δεκαπλάσια»! Αυτό είχε νευριάσει το Νταλάρα, αλλά δε θα ασχοληθούμε ούτε με τον Νταλάρα. 

Θα ασχοληθούμε όμως με τα άρρωστα παιδάκια γιατί αυτά για μας έχουν μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε πλούσιο.

 «Μετατρέπουν το Παίδων «Αγία Σοφία» σε μαγαζί της Βαρδινογιάνναινας» έγραψε έγκυρο site το Φεβρουάριο

«Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις και η προσχηματική «διαβούλευση» θα κρατήσει μέχρι τις 8 το πρωί στις 24 Φλεβάρη. Μετά θα το στείλουν στη Βουλή για να το ψηφίσουν με τις γνωστές fast track διαδικασίες. 

Πέρα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Βαρδινογιάνναινας, η ρύθμιση αυτή θα λειτουργήσει σαν πιλότος για τη μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, δηλαδή σε ΑΕ που θα διαχειρίζονται τους ασθενείς με σχέση «κόστους-οφέλους», όπως κάνουν τα ιδιωτικά μαγαζιά…»

Ελπίζω να πρόλαβε να φάει από τον πόνο των παιδιών η καλή γριούλα. Σίγουρα πρόλαβε. 

Απλά μου είπε ένα διαβολάκι, πως, κάτι τέτοιους κουβαρντάδες τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες στην Κόλαση. Εγώ δεν πιστεύω σε Θεό – Διάολο – Παράδεισο – Κόλαση. Ούτε οι πλούσιοι. Αυτοί πιστεύουν μόνο στο χρήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...