Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Τα εγκλήματα συνεχίζονται.

Κυριακή, μεσημέρι με καύσωνα. Τι κάνεις; Σίγουρα όχι βαριές εργασίες. Εκτός αν είσαι σκλάβος στην Ελλάδα. 

Κυριακή μεσημέρι λοιπόν κατέρρευσε μια γέφυρα στην Πάτρα καταπλακώνοντας εργαζόμενους. Τουλάχιστο ένας νεκρός και 12 τραυματίες αρκετοί από αυτούς σοβαρά. Δυο ακόμα εργαζόμενοι δεν έχουν βγει ακόμα από τα χαλάσματα. 

Ολοφάνερα υπεύθυνη είναι η εταιρεία και συνυπεύθυνη η εταιρεία που έκανε την κακοτεχνία, γιατί γι’ αυτό το λόγο γίνονταν εργασίες. 

Τα γαλάζια σκουλήκια όμως βγήκαν αμέσως να κατηγορήσουν τους Ρομά! Χωρίς αποδείξεις, χωρίς καμία λογική. Γιατί είναι Ρομά επομένως φταίνε για όλα! Έτσι ακριβώς κάνουν οι ναζί. 

Δεν ξέρουμε αν πήραν γραμμή από την εγκληματική οργάνωση της ΝΔ πάντως έφαγαν επική σφαλιάρα.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος μίλησε στην ΕΡΤ3 για την κατάρρευση της γέφυρας: 

Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους ανθρώπους, που έχασαν τον οικείο τους και ελπίζω να σταματήσουμε εδώ… Για να πάμε στο ίδιο το γεγονός της κατάρρευσης της γέφυρας, η γέφυρα κατέρρευσε κατά τη φάση της κατεδάφισης ενώ δεν το περίμεναν αυτό και μάλιστα συμπαρέσυρε και δύο μηχανήματα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν οι χειριστές τους. Υπάρχουν όμως ερωτηματικά, όπως αν στο συγκεκριμένο εργοτάξιο τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Αυτό θα διερευνηθεί, θα το διερευνήσει η εισαγγελία και φυσικά μετά να κρίνει ο φυσικός δικαστής, ο οποίος θα προσωποποιήσει και τις ευθύνες γιατί ευθύνες έχουν πάντα και πρόσωπα. Από ‘κει και πέρα, σε ό,τι αφορά το υπουργείο υποδομών, εμείς θα κάνουμε μία εξαντλητική έρευνα. Η γέφυρα δεν έπεσε μόνη της, γινόταν εργασίες κατεδάφισης αλλά δεν περίμεναν να καταρρεύσει σήμερα η γέφυρα αλλά αύριο… Επιτρεπόταν μέχρι τις 12 η ώρα η εργασία αλλά και αυτό θα διερευνηθεί από τους επιθεωρητές εργασίας, για ποιο λόγο συνεχιζόταν οι εργασίες μετά τις 12 η ώρα διότι η κατάρρευση έγινε μετά τις 12. Θα διερευνηθεί κι αυτό αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι εάν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας στο εργοτάξιο. Αποκλειστικός υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας είναι αυτός, που εκτελεί τις κατασκευαστικές εργασίες… Νομίζω ότι αυτά, που πρέπει να διερευνηθούν, θα διερευνηθούν…» 

Βεβαίως ο υπουργός λέει τα ψέματα του κι αυτός. Η γέφυρα κατέρρευσε επειδή γίνονταν εργασίες κατεδάφισης. Τέλος! Δε φταίνε οι Ρομά. 

Ξέρουμε επίσης πως το κράτος κάνει τα στραβά μάτια στην ανασφάλιστη κι επικίνδυνη εργασία. 

Εδώ μάλιστα ήταν σύμβαση με το Δημόσιο, εκτός αν μας πουν πως η γέφυρα ήταν ιδιωτική (!), που σημαίνει πως το κράτος έπρεπε να μεριμνήσει για να δει, αν τηρούνται τα μέτρα που έπρεπε να πάρει η εταιρεία. 

Φυσικά ξέρουμε πως δε θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. 

Ήδη θα την πληρώσουν οι… χειριστές! Γιατί ξύπνησαν Κυριακή και είπαν «τι θα κάνουμε σήμερα μεσημέρι με 40+ βαθμούς; Πάμε να ρίξουμε τη γέφυρα γιόλο»! 

Τα εγκλήματα συνεχίζονται. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας τα λέει όλα:

Θα έπρεπε να ντρέπονται οι εκπρόσωποι της εταιρείας ”ΑΒΑΞ”. Δεν σέβονται ούτε τη μνήμη νεκρών και τραυματιών, και πριν ακόμα ανασυρθούν όσοι είναι νεκροί στα συντρίμμια της γέφυρας προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι γνωστό ότι παραβιάζουν τα ωράρια, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεν παίρνουν μέτρα ασφαλείας, δουλεύουν χωρίς άδεια. Γνωρίζουμε ότι έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης και των μηχανισμών της προκειμένου να παρανομούν καθημερινά και να σκοτώνουν καθημερινά τους εργάτες στους χώρους δουλειάς.

Μόλις προχτές η κυρία υφυπουργός περιόδευσε στα έργα της Πατρών Πύργου -που κατασκευάζουν οι συγκεκριμένες εταιρείες- δίνοντας τους τα εύσημα. Και σήμερα ήρθε εδώ προκειμένου να μην τους ξεφύγει η κατάσταση, επιβραβεύοντας για μια ακόμη φορά τις εταιρείες και την ΑΒΑΞ. Έχουν πολύ θράσος! Άλλωστε και ο κύριος Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, στις δηλώσεις του είπε ότι κακώς παρευρίσκονται στο χώρο οι οικοδόμοι και το Συνδικάτο, καλύπτοντας επί της ουσίας την εταιρεία.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απαντάμε με παμπατραϊκή απεργία και απεργιακή συγκέντρωση, αύριο Δευτέρα 24 Ιούλη στις 09.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...