Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Έφτυσε αίμα.

Δυστυχώς έγινε αυτό ακριβώς που είπαμε στο άρθρο μας για τον ταξικό καύσωνα. 

«Αλίμονο από τους εργαζόμενους κι όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Αλί και τρισαλί στους άστεγους που θα ψηθούνε. Βλέπετε ο καύσωνας είναι ταξικός, πάντα ήταν, όπως και η παγωνιά. Ούτε ζεσταίνονται ούτε κρυώνουν όλοι το ίδιο, αφού κάποιοι έχουν τα μέσα…

Δε νομίζω επίσης να έχουμε επανάληψη του 1987 όπου πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι, γιατί τότε δεν είχαμε αιρκοντίσιον, παρά μόνο ελάχιστα. Σήμερα σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει ένα όπως κι αρκετοί χώροι δουλειάς, άσχετα αν μπορούμε να πληρώσουμε ή όχι το ρεύμα.

Πάρα πολλοί όμως κλάδοι δεν διαθέτουν κλιματισμό. Οι σκλάβοι πχ στα χωράφια θα δουλεύουν μέσα στην Κόλαση. Επειδή πολλοί απ’ αυτούς είναι ανασφάλιστοι, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει οτιδήποτε. Το είδαμε στο Κατάρ όπου χάθηκαν 6.500 εργάτες. Την ίδια ώρα που οι σεΐχηδες απολάμβαναν τη δροσιά των παγωμένων χυμών ξαπλωμένοι κάτω  από τα κλιματιστικά»…

«Εργαζόμενος που έκανε διανομές μέσα στον καύσωνα πέθανε από θερμοπληξία»! μας ενημερώνει ο 902. 

46χρονος  έκανε διανομές με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα για ψητοπωλείο. Ήταν ανασφάλιστος. Αλλά κι ασφαλισμένος να ήταν, άμα πει ο αφέντης «ή πας για δουλειά ή στον ΟΑΕΔ» πάει. Πάει λοιπόν ο άνθρωπος δούλεψε ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, και τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Ψήθηκε! 

Ήταν που μερίμνησε το γκουβέρνο. 

«Εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που το υπουργείο αναγκάστηκε να ανακοινώσει μετά από παρέμβαση Σωματείων»! 

Ναι σύντροφοι του ΚΚΕ, αυτό ακριβώς θα γίνει, όταν οι ηλίθιοι ψηφίζουν κόμμα που τους θεωρεί αναλώσιμους και κάνει πλάτες στ’ αφεντικά. 

Φυσικά προσπαθεί το ΚΚΕ αλλά θέλει αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι. Συν Αθηνά και χείρα κίνει», που σημαίνει οργανώσου, κατέβα στους αγώνες για σένα, για το συνάδελφο. 

Τώρα οι ΑΡΔ λένε πως δεν ήταν καν διανομέας ο νεκρός! Δεν ήταν, δούλος ήταν. Όποιος δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες δε μπορεί να χαρακτηριστεί εργαζόμενος. Απλά λείπει ένας Σπάρτακος να ξεκινήσει την Επανάσταση των σκλάβων. Η οποία, αν και αποτυχημένη, μακροπρόθεσμα βελτίωσε κάπως τις συνθήκες ζωής των δούλων. 

Η μητέρα του ξέσπασε. « Έτρεμε… Καλέσαμε το ασθενοφόρο αλλά το παιδί δεν επικοινωνούσε. Έβγαλε αίμα από το στόμα. Ήρθε το ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί έπαθε καρδιακή ανακοπή, τον επανέφεραν, έπαθε και δεύτερη και τελείωσε. Εργαζόταν…»   

Συλλυπητήρια, σε όλους μας. Αν δεν πας σε 3 τέτοιες δουλείες, διαγράφεσαι από άνεργος. Μετά βέβαια γιατί φέρνουμε εισαγόμενους σκλάβους από το Μπαγκλαντές κατόπιν συμφωνίας και δεν πάνε οι ντόπιοι να πεθάνουν για τα αφεντικά; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...