Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Θυμάμαι πριν την εισβολή.

Οι εφημερίδες στην Ελλάδα το 1974 ζούσαν στην κοσμάρα τους. Ύμνοι για τη χούντα και σανό για το πόπολο. Όλα τα άρθρα στην καθαρεύουσα φυσικά.  

Μια μέρα πριν την Τουρκική εισβολή υπήρχαν ρεπορτάζ που έλεγαν για το νέο υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού το οποίο ήταν «εφοδιασμένο με νεότατου τύπου όπλα και συσκευές». 

Μόνο και που το πήραμε, δεν το χρησιμοποιήσαμε στην Κύπρο, γιατί «ήταν μακριά» κι «ο εχθρός είναι ο Κομμουνισμός». 

Μην ξεχνάμε πως μόλις πριν λίγο καιρό οι πραξικοπηματίες είχαν αγοράσει και τα μαχητικά F-4, που δεν τα είχαν τότε οι Τούρκοι.

Φυσικά υπήρχαν προπαγανδιστικά άρθρα για το πόσο στήριζαν οι ΗΠΑ την Ελλάδα όσον αφορά το πραξικόπημα του Μακαρίου, κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν μάθουν πως πάτησαν στο νησί οι εισβολείς!

«Αποκλείεται να γίνει εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, δεν αφήνουν τ’ αδέρφια μας οι Αμερικάνοι», έγραφαν τη στιγμή ακριβώς που τα Τουρκικά αποβατικά κατευθύνονταν στην ακτή στο Πεντεμίλι! 

Ποιος ηλίθιος έλεγε επί λέξει στις εφημερίδες «Η ομαλότης επανέρχεται και η ζωή συνεχίζεται με τον κανονικό της ρυθμό»; Ο εγκληματίας προδότης Ν. Σαμψών μαριονέτα της Αθήνας στις 20/7/1974 (ημέρα της απόβασης).

Οπότε καταλαβαίνετε και την έκπληξη των υποστηρικτών των χουντικών καθαρμάτων, όταν έμαθαν πως αποβιβάστηκαν οι Τούρκοι και πως θα γίνει επιστράτευση! Κάτι «πατριώτες» τα έκαναν πάνω τους. 

Οι χουνταίοι όμως ήξεραν. Ο Σίσκο, Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών τους είχε προειδοποιήσει από τις 18: Οι Τούρκοι θα εισβάλουν! Όμως οι χουντικοί δεν ήταν μόνο προδότες, ήταν και ηλίθιοι. Χωρίς βέβαια η ηλιθιότητα τους να μειώνει το μέγεθος της προδοσίας. 

Έτσι οι Τούρκοι μας πιάνουν κυριολεκτικά στον ύπνο! Οι χουντικοί κοιμούνταν στα σπίτια τους την ώρα της εισβολής, ενώ απαντούν σε όσους ενημερώνουν πως ο Τουρκικός στόλος με τα αποβατικά έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα το έχουν δείξει ξένα κανάλια, ότι είναι «γυμνάσια»! 

ΥΓ Ένα από τα θέματα εκείνων των ημερών ήταν η δολοφονία ενός εργάτη από μπάτσο - φυσικά έφταιγε ο άοπλος εργάτης - και οι πυρκαγιές που αναζητούσαν τους εμπρηστές από τότε…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...