Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Ταξικός καύσωνας.

Καλοκαιράκι σημαίνει ζέστη, στην Ελλάδα μάλιστα, πολύ ζέστη. Αν έχει κάποιος λεφτά, δε χρειάζεται ν’ ανησυχεί. Πάει διακοπές, ανάβει κλιματιστικό, παλιότερα είχε τους δούλους να κάνουν αέρα, χυμοί, παγωτά, μπανάκι κλπ. 

Αλίμονο από τους εργαζόμενους κι όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Αλί και τρισαλί στους άστεγους που θα ψηθούνε. Βλέπετε ο καύσωνας είναι ταξικός, πάντα ήταν, όπως και η παγωνιά. Ούτε ζεσταίνονται ούτε κρυώνουν όλοι το ίδιο, αφού κάποιοι έχουν τα μέσα. Άλλο πχ να χιονίζει έξω κι εσύ να ψήνεις κάστανα στο τζάκι, κι άλλο να είσαι έξω χειμώνα μουσκίδι. 

Δε νομίζω επίσης να έχουμε επανάληψη του 1987 όπου πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι, γιατί τότε δεν είχαμε αιρκοντίσιον, παρά μόνο ελάχιστα. Σήμερα σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει ένα όπως κι αρκετοί χώροι δουλειάς, άσχετα αν μπορούμε να πληρώσουμε ή όχι το ρεύμα.

Πάρα πολλοί όμως κλάδοι δεν διαθέτουν κλιματισμό. Οι σκλάβοι πχ στα χωράφια θα δουλεύουν μέσα στην Κόλαση. Επειδή πολλοί απ’ αυτούς είναι ανασφάλιστοι, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει οτιδήποτε. Το είδαμε στο Κατάρ όπου χάθηκαν 6.500 εργάτες. Την ίδια ώρα που οι σεΐχηδες απολάμβαναν τη δροσιά των παγωμένων χυμών ξαπλωμένοι κάτω  από τα κλιματιστικά.   

Σε όσους δεν έχουν τα μέσα, κουράγιο. Μέχρι να γίνει κατανοητό πως ο κόσμος προοδεύει με Επανάσταση, όταν αποφασίσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα που τους στερούν άλλοι.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...