Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Διπλωμάτες.

Ο Σουλτάνος παίρνει F-16. Όσοι παίρνουν μίζες από όπλα στη γειτονική χώρα είναι χαρούμενοι, όπως είναι εδώ τα δικά μας λαμόγια για τις μίζες από τα Γαλλικά αεροπλάνα και τις φρεγάτες. Τα Γαλλικά άρματα δεν τα πήγαν καλά στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί προτιμούν πλέον τα Σοβιετικά, αλλά δε θα πούμε γι αυτά σήμερα, θα μιλήσουμε για διπλωματία.

Η Τουρκία παίρνει αυτό που θέλει. Οι ΗΠΑ φυσικά είναι οι πλέον κερδισμένες, αφού αυτές πουλάνε. Πως όμως αντιμετωπίζουν το γεγονός της αγοράς από την γείτονα φίλη και σύμμαχο οι Έλληνες ΑΡΔ; Ταΐζουν σανό! Λένε πως δήθεν θα ζητηθούν εγγυήσεις να μη χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα μαχητικά στις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου! Δηλαδή με τα παλιά δε θα υπάρχει πρόβλημα παραβίασης;!  

Εδώ θα θυμηθούμε μερικές αλήθειες. Πρώτον και σημαντικότερο οι Τούρκοι δεν θεωρούν πως κάνουν παραβιάσεις! Γιατί; Γιατί έχουμε 6 μίλια θαλάσσιου χώρου αλλά 10 εναέριου. Το οποίο είναι και μοναδικό και παράλογο. Σαν να λες πως ο δρόμος μπροστά από οικόπεδό σου είναι δημόσιος, αλλά ο αέρας πάνω από αυτόν σουν ανήκει! Πρέπει να λαδώσεις πολύ στην πολεοδομία για να πεις κάτι τέτοιο. Αυτό που αμφισβητούν οι Τούρκοι - και ο λόγος που δεν καταρρίπτονται τα αεροσκάφη τους - είναι η περιοχή μεταξύ 10 και 6 ναυτικών μιλίων. Όλα τα αεροπλάνα τους που «μας παραβιάζουν», πετούν σ’ αυτή την περιοχή. 

Ο άλλος λόγος είναι πως, αν πάρει οποιοσδήποτε οποιοδήποτε οπλικό σύστημα, θα το χρησιμοποιήσει όπως νομίζει. Το είδαμε στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ έστειλαν οπλισμό για να χρησιμοποιηθεί μόνο στα σύνορα της Ουκρανίας. Έτσι είπαν όπως λένε και για τα απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς. Όμως τα ίδια όπλα χρησιμοποιούνται από τους Ουκρανούς και για επιθέσεις στη Ρωσία. Γιατί τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία, αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Είναι σαν τις προεκλογικές υποσχέσεις.

Η ουσία είναι λοιπόν πως η Τουρκία αγοράζει F-16 απαντώντας στους εξοπλισμούς της Ελλάδας. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Παρατηρούμε πως η Τουρκία κάνει κινήσεις ουσίας, η Ελλάδα κινήσεις εντυπωσιασμού για εσωτερική κατανάλωση σανού. Φυσικά δεν πιστεύουμε πως θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας. Θα υπάρξει όμως νέα κούρσα εξοπλισμών και μιζών.

Ένα άλλο παράδειγμα Τουρκικής διπλωματίας είναι η επιστροφή στην Ουρανία των ναζί, οι οποίοι κατόπιν συμφωνίας με τη Ρωσία έπρεπε να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι τη λήξη του πολέμου. Η Τουρκία άδειασε τη Ρωσία; Δεν είναι σύμπτωση πως την ίδια μέρα που οι ναζί επέστρεψαν με τον ανισόρροπο Ουκρανό Πρόεδρο ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία θα πάρει τα νέα F-16. 

Ενώ η Τουρκική κίνηση, που κατακρίθηκε από τη Μόσχα, φαίνεται πως εξυπηρετεί Ουκρανία και ΗΠΑ, αφού τονώνει το ηθικό των Ουκρανών ναζί μετά τις τεράστιες απώλειες που έχουν από την αποτυχημένη ως τώρα αντεπίθεσή τους, η Ρωσία έχει κι αυτή κέρδος παρά τις διαμαρτυρίες. Ο Πούτιν έχει τώρα αφορμή να μην υπογράψει τη συμφωνία για τα σιτηρά αφού παραβιάστηκαν οι όροι της προηγούμενης. Το αν θα το κάνει ή όχι εξαρτάται. 

Έτσι παίζουν μπάλα. Κοιτάνε τα συμφέροντα τους. Το ίδιο κάνει κι Μπανανία μας, απλά τα συμφέροντα των πολιτικών είναι πιο προσωπικά. Πχ συμφέρει τους ντόπιους μιζαδόρους να πάρουν τα αεροσκάφη οι Τούρκοι για να πάρουμε κι εμείς άλλα! Οι χαμένοι είναι οι ηλίθιοι που ψηφίζουν καθάρματα ή που απέχουν κι αφήνουν το μέλλον σε ηλίθιους που ψηφίζουν καθάρματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...