Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Γιατί στέκονται τα πρόβατα και τ’ αρμέγουμε;

Χαράς ευαγγέλια για τους ΑΡΔ και τη ΝΔ. Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα! Γιούπι, ζήτω και τα σχετικά. Πόσο είναι αυτό; 2,28 δις ευρώ, δεν είναι και λίγα. 

Πως τα κατάφεραν; Αύξησαν τα έσοδα και μείωσαν τις σπατάλες. Πριν πούμε «μπράβο», να δούμε ποια έσοδα αυξήθηκαν; Μα ο ΦΠΑ που είναι έμμεσος φόρος και πλήττει περισσότερο τους φτωχούς. Όλη σχεδόν η αύξηση είναι από το ΦΠΑ, από την ακρίβεια δηλαδή.

Αγοράζουμε ακριβότερα τα προϊόντα, αυτά έχουν ΦΠΑ, οπότε πληρώνουμε περισσότερο φόρο. Γύρω στο 20% παραπάνω από πέρυσι, γιατί δεν αποδίδουν όλοι το ΦΠΑ, υπάρχει και η φοροδιαφυγή. 

Γι’ αυτό ακριβώς δεν μείωσαν το ΦΠΑ. Γιατί να το κάνουν, όταν είναι να πάρουν πάνω από 2 δις; Αυξήθηκε κι ο ΕΝΦΙΑ, η φορολογία, αλλά λιγότερο. Για τους πλούσιους φυσικά μειώθηκε, ενώ αυξήθηκαν τα κέρδη. 

Βεβαίως θα έχουμε νέες αυξήσεις τιμών. Γιατί να μην έχουμε, αφού γεμίσαμε ηλίθιους; Τόσο βλάκες που δεν ξέρουν καν αριθμητική. Δεν είναι δύσκολο να δούμε πως μας δουλεύουν.  

Μόνο το κράτος πήρε πάνω από 2 δις. Οι μεγαλέμποροι ακόμα περισσότερα. Κι εμείς πήραμε ένα ψίχουλο, ένα «μέζεο-pass» για να τους ψηφίσουμε στις εκλογές, ώστε να πάρουν ακόμα περισσότερα. Γιατί το κάναμε; Γιατί στέκονται τα πρόβατα και τ’ αρμέγουν; 

Όσο για τις δαπάνες, η περικοπή είναι τ’ ασθενοφόρα, οι γιατροί που λείπουν, είναι από τη συντήρηση των σχολείων που ευτυχώς κλείνουν γιατί θα έπεφταν ταβάνια στα κεφάλια των μαθητών κλπ. Θα ήταν ακόμα λιγότερα τα έξοδα, αν δεν διόριζε βαφτιστήρια μπάτσους και μετακλητούς και δε δίναμε για μίζες μαχητικών, φρεγατών και άλλων όπλων. 

Το κούρεμα και το άρμεγμα θα συνεχιστεί μέχρι ν’ αρρωστήσει το γίδι, να γίνει διαλογή στα νοσοκομεία και ν’ αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο. 

Το ΚΚΕ έκανε ένα σχόλιο αλλά «αυτά τα λένε οι κομμουνιστές». Τουλάχιστον εμείς ξέρουμε αριθμητική. 

«Η ανακοίνωση πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 2,28 δισ. στο πεντάμηνο, αφενός αποδεικνύει το μέγεθος της φοροληστείας απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά κι αφ’ ετέρου εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ που αρνήθηκε ακόμη και τη μείωση των δυσβάστακτων άμεσων και έμμεσων φόρων για το λαό, προφανώς με βάση το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που αποδέχονται κι όλα τα άλλα κόμματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...