Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Η κύρια ουκρανική επίθεση στη Ζαπορίζια άρχισε. Σκληρές μάχες, μεγάλες απώλειες, μικρά εδαφικά κέρδη.

Μετά από ανάπαυλα λίγων ωρών οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με 20.000 άνδρες στη Ζαπορίζια σε αρκετά σημεία του μετώπου. Οι απώλειες τους είναι μεγάλες, οι τοποθεσίες ήταν οχυρωμένες από τους Ρώσους, παρόλα αυτά ουκρανικά τεθωρακισμένα κατέλαβαν έδαφος σε μια περιοχή την οποία είχαν καταλάβει σε προηγούμενες επιθέσεις αλλά είχαν χάσει πάλι από τους Ρώσους. 

Οι ουκρανικές εφεδρείες ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Οι Ουκρανοί έχασαν ήδη εκατοντάδες στρατιώτες, δεκάδες άρματα, τεθωρακισμένα, πυροβόλα, αντιαεροπορικά και αεροσκάφη, αφού οι Ρώσοι ανέμεναν την επίθεση, οπότε ήταν καλά οχυρωμένοι, αλλά αυτό το περίμεναν. Η μάχη μόλις άρχισε και εξαρτάται όχι μόνο από τις απώλειες, αλλά από τον όγκο των δυνάμεων που θα εμπλακούν από κάθε πλευρά, τον εξοπλισμό, τις τακτικές κλπ. Τις επόμενες ώρες περιμένουμε να εμπλακεί η κύρια δύναμη του Ουκρανικού στρατού που είναι πολύ μεγαλύτερη. 

Την ίδια ώρα γίνονται επιθέσεις σε άλλα σημεία του μετώπου τόσο στην Ουρανία όσο και τη Ρωσία. Πρόκειται για την αποφασιστική μάχη, τη μάχη που θα καθορίσει το αποτέλεσμα του πολέμου. Όποιος χάσει, χάθηκε, δεν θα μπορέσει να ανακάμψει εύκολα.    

Για τους Αγγλομαθείς έχουμε Video που εξηγεί τις τελευταίες εξελίξεις.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...