Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Η επικοινωνία είναι κρίσιμος τομέας σε κάθε μάχη σε κάθε πόλεμο, ακόμα και στον ταξικό.

 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι αυτή που είναι: Η παλιά «επάρατος δεξιά» όπως την αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κι ακόμα χειρότερη, αφού το πλιάτσικο είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. 

Όμως παλιότερα, το 80 και το 90, υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ίδια πολιτική στα βασικά, αλλά τηρούνταν τα προσχήματα. Επίσης ο Ανδρέας δεν έπεφτε στις παγίδες της ΝΔ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο Μακεδονικό, που ήταν δημιουργία του Μητσοτάκη του Α’ του αποστάτη, της έβγαινε κι από πάνω! 

Επίσης επί ΠΑΣΟΚ Ανδρέα υπήρχαν κανάλια που υποστήριζαν τους πράσινους. Το κανάλι 29 πχ που έκανε τεράστια ζημιά στο Μητσοτάκη. Αφήστε που ο Ανδρέας τους χόρευε στο ταψί, δεν άφηνε τη ΝΔ σε χλωρό κλαρί. Τους χόρευε σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ.

Όμως το ΠΣΑΣΟΚ ήταν ρεφορμιστικό κόμμα, για να μην πω δεξιό. Έτσι μετά το θάνατο του Ανδρέα έκανε ακριβώς τα ίδια με τη ΝΔ ακόμα και στις λεπτομέρειες, τόσο που δεν ξεχώριζες ποιος είναι ποιος. Το αποτέλεσμα ήταν να καταντήσει τσόντα της ΝΔ. 

Το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι έγινε πολύ γρήγορα ΠΑΣΟΚ. Όχι του Ανδρέα, αλλά το άλλο, το υποπόδιο. Η ΝΔ ήταν ανενόχλητη 4 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν τον παραμικρό αντιπολιτευτικό λόγο στα σοβαρά θέματα.  

Θέλετε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν κυβερνούσε έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ, θέλετε γιατί ο Μητσοτάκης έπαιξε βρώμικα παίρνοντας όλα τα ΜΜΕ υπό τον έλεγχο του, θέλετε γιατί οι ρεφορμιστές πάντοτε είναι ηλίθιοι και την πατάνε, η ουσία είναι πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

Ο Ανδρουλάκης ψήφισε σχεδόν όλα τα νομοσχέδια της ΝΔ, κι αυτό θα κάνει στο μέλλον. Θα είναι το καλύτερο δεκανίκι της δεξιάς. Αλλά κι ο ΣΥΡΙΖΑ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει. Αν μάλιστα αφήσουν τον Τσίπρα; Φασκελοκουκούλωστα! Θα τους δούμε σύντομα στο μονοψήφιο κι εκτός Βουλής. Αυτό που κατάφερε ο Αλέξης, να χάσει 11 μονάδες ως αντιπολίτευση, το είχε πετύχει μόνο η Ένωση Κέντρου μετά το 1974.  

Καλά να πάθεις, Αλέξη μου, γιατί όταν το 62% σου είπαμε ΌΧΙ στα Μνημόνια, εσύ μας έγραψες. Από τότε ήσουν χαμένος. Ήταν θέμα χρόνου να διαλυθείτε. Στο μεταξύ έκανες μάγκα το Μητσοτάκη με το ματωμένο σου πλεόνασμα. Που βρήκε τα λεφτά να εξαγοράσει ψήφους και κανάλια ε; Μπράβο ηλίθιε! Στα τσακίδια τώρα.

Για την Κωνσταντοπούλου και το Βαρουφάκη, το μόνο που θα πω είναι πως συναγωνίζονται σε γελοιότητα. Το να βάλεις το γκόμενο ή τη γκόμενα σε δουλειά πχ είναι κάτι σύνηθες, αλλά όταν πρόκειται για κόμμα και μάλιστα όταν απευθύνεται σε αριστερούς και όχι στα γίδια της δεξιάς, δεν το κάνεις. Μια από ίδια με τη ΝΔ ή τη ΝΙΚΗ, μην πω χειρότερα. 

Εκείνοι λοιπόν που μένουν από την αριστερά είναι εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και το ΚΚΕ. Μακάρι να μπουν εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς στη Βουλή, αλλά το βλέπω δύσκολο. 

Το πρόβλημα είναι πως ό,τι ξέρει ο κόσμος γι’ αυτά τα κόμματα το γνωρίζει απ’ αυτά που λένε οι βόθροι των εφοπλιστών, που έχουν το μονοπώλιο στην ενημέρωση. Δεν υπάρχει ένα πανελλαδικό κανάλι ν’ ακούσουν οι ηλικιωμένοι που δεν σκαμπάζουν από ιντερνέτ τι πραγματικά συμβαίνει, τις ειδήσεις που κρύβουν και τι πραγματικά πιστεύουν τα κόμματα αυτά. 

Το ίδιο και για το ΚΚΕ που έφαγε πρόστιμο από το δήμαρχο. Μπορεί να μην πληρωθεί αφού σε παρόμοια περίπτωση στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης είχε πάρει τον πούλο, αλλά δείχνει τις προθέσεις της δεξιάς. Αν δεν υπάρχει μαζικό μέσο ενημέρωσης πολύ λίγα θα μπορέσουμε ν’ αλλάξουμε. Η επικοινωνία είναι κρίσιμος τομέας σε κάθε μάχη σε κάθε πόλεμο, ακόμα και στον ταξικό.          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...