Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Όταν χαλάει η διαφήμιση…

Έλα Leopard, δωσ’ του Leopard… Μουλάρι το Leopard! Χελώνα το Leopard! Μάλλον θα του αλλάξουν όνομα και θα το πουν «γατάκι». 

Δε θα σχολιάσω την επίθεση στην Ουκρανία, είχαν κάποια εδαφικά κέρδη αλλά με τεράστιες απώλειες. Επίσης δεν ξέρουμε το ποσοστό των απωλειών και το σύνολο των δυνάμεων για πούμε με σιγουριά. Θα φανεί από το αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες.  

Πάντως με τα παλιά Σοβιετικά άρματα οι Ουκρανοί τα πήγαιναν πολύ καλύτερα. Αυτό ακριβώς χαλάει την επικοινωνιακή σούπα των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ, κι αυτό ακριβώς θα σχολιάσουμε.

Τους προηγούμενους μήνες εκτός από την υστερία για οτιδήποτε Ρωσικό, είχαμε και μια εντατική διαφημιστική εκστρατεία, μια πλύση εγκεφάλου, για τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Οτιδήποτε Ρωσικό ήταν «μπακατέλα», οτιδήποτε Νατοϊκό ήταν «τέλειο».  

Ας βλέπαμε πως στις μάχες τα μόνα Δυτικά όπλα που απέδωσαν όπως περίμεναν ήταν τα M142 HIMARS, τα οποία όμως για να αποδώσουν το 100% χρειάζονται δορυφόρους κι ένα σωρό άλλα πράγματα. Κανένα οπλικό σύστημα από μόνο του δεν μπορεί να αλλάξει την έκβαση ενός πολέμου, χρειάζεται συνδυασμός, υπεροχή σε πολλά, όπως και κατάλληλο σχέδιο, τακτικές. 

Τα  Leopard υπηρετούν στον ελληνικό στρατό. Έχουμε περισσότερα κι από τους Γερμανούς που τα κατασκευάζουν. Ξέρουμε τι αξίζουν, είναι από τα καλύτερα άρματα στον κόσμο στα χέρια καλά εκπαιδευμένων αρματιστών. Οι Δυτικοί όμως τα θεοποίησαν. «Μόλις τα δουν οι Ρώσοι, θα τραπούν σε άτακτη φυγή» έλεγαν. 

Οι Ουκρανοί λοιπόν έπεσαν θύματα της ίδιας τους της αλαζονείας, αποτέλεσμα της προπαγάνδας. Έκαναν επίθεση, μάλλον «γιούρια», σε καλά οχυρωμένες θέσεις. Σε αντίθεση με την προηγούμενη επίθεση που οι Ρώσοι υποχωρούσαν αφήνοντας μάλιστα πίσω άθικτο το βαρύ οπλισμό, σε αυτή την επίθεση αμύνονται σθεναρά κάνοντας τοπικές αντεπιθέσεις.   

Για το αποτέλεσμα της επίθεσης είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Η Δύση προμήθευσε τους Ουκρανούς πάρα πολλά όπλα, τόσα που θεώρησαν πως η επίθεση θα ήταν περίπατος.

Περίμεναν λοιπόν πολύ μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που έχουν. Ακόμα κι αν σκοτώνονταν περισσότεροι Ουκρανοί από Ρώσους, αν έπαιρναν αρκετά εδάφη, θα έλεγαν πως τα πήραν χάρη στην «ανωτερότητα» των Δυτικών όπλων. Όλα για το εμπόριο! 

Γιατί εκτός της Ουκρανίας υπάρχουν πάρα πολλοί πελάτες των βιομηχανιών όπλων. Αυτοί παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Υπάρχουν και μπανανίες σαν τη δική μας που ενδιαφέρονται μόνο για τις μίζες των οχημάτων, αεροσκαφών κλπ, αλλά οι σοβαροί πελάτες θέλουν ποιότητα και καλές τιμές. 

Είδαν λοιπόν τις φωτογραφίες και τα video με τα καταστραμμένα άρματα και οχήματα, πριν καν προλάβουν να ρίξουν ένα βλήμα «για την τιμή των όπλων»! Ε, πώς να αγοράσεις κάτι τέτοιο; Προφανώς και το να χαθούν εκατοντάδες άρματα, όταν έχουν χιλιάδες, δε σημαίνει πως τα πάντα τέλειωσαν, κάθε άλλο, αλλά οι Ρώσοι χάλασαν τη βιτρίνα, τουλάχιστο στους Γερμανούς. 

Στην Ουκρανία εκτός των άλλων γίνονται και δοκιμές όλων των συστημάτων. Μια αιματηρή επίδειξη για τους πελάτες θανάτου.       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...