Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ουκρανική προέλαση.

Παρά τις μεγάλες απώλειες, ιδιαίτερα σε οπλισμό Δυτικής προέλευσης, οι Ουκρανοί κατόρθωσαν  να προελάσουν αρκετά χιλιόμετρα σε μεγάλο μήκος του μετώπου στη Ζαπορίζια. Φαίνεται πως έχουν πολλές δυνάμεις που τους επιτρέπουν να επιτίθενται συνέχεια, ώστε να αποδυναμώσουν τους Ρώσους κι έπειτα να καταλάβουν εδάφη. Οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν  προς την κύρια γραμμή άμυνας τους αφήνοντας αρκετές περιοχές. Στο Μπαχμούτ οι Ουκρανοί επίσης προχώρησαν, αν και όχι τόσο όσο στην Ζαπορίζια. 

Στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια το φράγμα που ανατίναξαν οι Ουκρανοί διαμόρφωσε μια νέα κατάσταση: Σε κάποιες περιοχές (όπως είπαμε), που πριν υπήρχε νερό λόγω του φράγματος, τώρα είναι στεριά, πράγμα που δίνει την ευκαιρία για επίθεση και από κει. Εκεί δεν υπάρχουν τόσες οχυρώσεις όσο στη Ζαπορίζια.

Οι Ουκρανοί βρίσκονται τώρα στην  κοντύτερα  στην πρώτη κύρια αμυντική γραμμή των Ρώσων. Οι τακτικές τους έχουν αλλάξει, οι επιθέσεις τους είναι πιο προσεκτικές και αναμένονται νέες σκληρές μάχες. Είναι λοιπόν δύσκολο να πούμε ακόμα ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει στην πιο αποφασιστική μάχη του πολέμου. Όποιος χάσει, δε θα μπορέσει να ανακάμψει. Οι δυνάμεις που χρησιμοποιούνται είναι μεγάλες και παρά τα αρχικά λάθη των Ουκρανών φαίνεται πως διαθέτουν άφθονο υλικό, αποτέλεσμα της διαρκούς τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...