Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Τα βρώμικα (νόμιμα) όπλα του ΝΑΤΟ.

Οι περισσότεροι τα άκουσαν από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Οι συνέπειες της χρήσης βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου από ουκρανικούς σχηματισμούς είναι καταστροφική για το περιβάλλον, τους «εχθρούς» αλλά και για τους χειριστές τους.

Η Δύση προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι η απειλή από τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών είναι ελάχιστη, αναφερόμενη στην έλλειψη επιβεβαιωμένων στοιχείων. Αυτό είναι λάθος. Και οι συνέπειες είναι ξεκάθαρα ορατές όχι μόνο από τα αποτελέσματα των πολέμων στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν.

«Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου από επιθετικά αεροσκάφη A-10 Warthog και βομβαρδιστικά B-1B και B-2, αν και εξακολουθούν να το αρνούνται επίσημα. Μόνο στη μάχη της Tora Bora , εκτοξεύτηκαν περίπου 32 βόμβες GBU-31. Και αν κοιτάξετε τώρα τα στατιστικά στοιχεία, η κατάσταση φαίνεται πραγματικά καταθλιπτική.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη ακριβή στοιχεία για προβλήματα υγείας στο Αφγανιστάν και δεν θα είναι διαθέσιμα τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο αυξάνεται κάθε χρόνο. Το 2008 υπήρχαν περίπου 14 χιλιάδες από αυτούς, το 2009 ήταν 16000.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ, ο αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν με καρκίνο ήταν 22.817 . Μέχρι το 2035, προβλέπεται άλμα σε 40 χιλιάδες περιπτώσεις. Και πρόκειται μόνο για καταγεγραμμένες περιπτώσεις συγκεκριμένης ασθένειας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη άλλες συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που διαγνώστηκαν με καρκίνο ήταν στις νοτιοανατολικές και νότιες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Nangarhar και Paktia, καθώς και της Herat, της Farah και της Balkh., - περιοχές όπου τα αμερικανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη για να χτυπήσουν τους Ταλιμπάν».

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Khmelnytsky πιθανό να χτυπήθηκε μια αποθήκη οβίδων με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Οι συνέπειες της απελευθέρωσης ραδιενεργών στοιχείων σίγουρα θα γίνουν αισθητές χρόνια αργότερα. Και θα πρέπει να περιμένετε περίπου το ίδιο αποτέλεσμα όπως στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν.

Στους Αμερικανούς στρατιώτες που χρησιμοποίησαν τα όπλα αυτά ακόμα και σε όσους υπηρέτησαν στα άρματα μάχης M1 Abrams, τα οποία δίνονται στην Ουκρανία και έχουν θωράκιση απεμπλουτισμένου ουρανίου, αυξήθηκαν δραματικά οι καρκίνοι. 

Το ουράνιο είναι πολύ σκληρότερο από άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για όπλα, αλλά η μακροχρόνια χρήση αυτών των υλικών έχει τρομερές επιπτώσεις ιδιαίτερα αν χρησιμοποιηθεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες, όπως γίνεται στις μάχες. 

Κατά την πρόσκρουση στον στόχο τους, τα βλήματα απελευθερώνουν οξείδιο και σωματίδια ουρανίου. Σύμφωνα με την Καναδική Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας, ο κύριος κίνδυνος για την υγεία είναι η τοξικότητα. Η πρόσληψη ή η εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να επηρεάσει τα νεφρά και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...