Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Το ψηφίσατε; Λουστείτε το!

Το 2012, υπήρχαν σε όλη τη χώρα 6.655 ΑΤΜs και 3.448 τραπεζικά υποκαταστήματα. Το 2022 υπάρχουν 5.788 ΑΤΜs και 1.400 τραπεζικά καταστήματα. Η μείωση προβλήματα στους κατοίκους της επαρχίας. 

Τα σχέδια των τραπεζών, που προβλέπουν μείωση του λειτουργικού κόστους με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών, τις κάνουν να επενδύουν όλο και περισσότερο στις μεγάλες πόλεις, βάζοντας σε δύσκολη θέση τους πελάτες τους στην περιφέρεια, αναφέρει η νεοδημοκρατική εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Πλέον, αυξάνονται συνεχώς χωριά και κωμοπόλεις που μένουν με ένα ή κανένα αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα για να πραγματοποιήσουν ακόμα και απλές εργασίες, όπως ανάληψη ή πληρωμή λογαριασμών. 

Το Web Banking δεν είναι εύκολο για όσους δεν έχουν εμπειρία με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Ακόμα και σε περιοχές που έχει απομείνει ένα αυτόματο μηχάνημα, υπάρχουν  βλάβες και εξάντληση των μετρητών.

Στο Δήμο Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας, οι κάτοικοι έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τις διοικήσεις των τραπεζών μετά από παράπονα για τα μηχανήματα των ΑΤΜs.

Η αγανάκτηση των κατοίκων του Ξηρόμερου κορυφώθηκε μετά τις αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών για κλείσιμο των υποκαταστημάτων στα όρια του δήμου και έτσι η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο από τα αυτόματα μηχανήματα, τα οποία δεν μπορούν πάντα να τους εξυπηρετήσουν.

Αγάπες μου, γιατί παραπονιέστε; Αυτό ακριβώς ψηφίσατε. Ψηφίσατε κόμμα που κοιτάει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και άλλων πλουσίων. Των τραπεζιτών που εξ αιτίας τους έγιναν τα μνημόνια. Αυτό είναι το «ευχαριστώ» μόλις έβγαλαν κέρδη. Τρελά κέρδη. Ας προσέχατε. 

Το ψηφίσατε; Λουστείτε το! Και που είστε ακόμα. Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε κείνα που θα ’ρθουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...