Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Γιατί αυτοκτονήσατε ρε μαλάκες;

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες, κάντε μια πρόσθεση. 2.251.618 + 165.620 = 2417.238. Οι ψήφοι της ΝΔ και των ναζί το 2019 είναι οι ψήφοι της ΝΔ το 2023. Οι ακροδεξιοί ψήφισαν μονοκούκι γαλάζια συμμορία. 

Τώρα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και αντιπολίτευση, πήγε από το 31% στο 20%; Πολλοί λόγοι. Πρώτον δεν έκανε αντιπολίτευση, κι άφησε τη ΝΔ 4 χρόνια να ξεσαλώνει και να νοθεύει με διάφορους τρόπους το αποτέλεσμα. Δεύτερο αυτά τα προοδευτικής διακυβέρνησης, ουσιαστικά αλισβερίσι με Βαρουφάκη - ΚΙΝΑΛ γύρισαν εναντίον του.

Φυσικά αυτοκτόνησε ο κόσμος, έδωσε το οκ στο Μητστοτάκη να τον πηδήξει πατόκορφα. Βέβαια το 25% επί τους συνόλου πήρε στο λαιμό του τη διασπασμένη πλειοψηφία.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν ΠΑΣΟΚ Νο 2, έχει την κατρακύλα της πράσινης συμμορίας. Ας πρόσεχε. Δυο ΠΑΣΟΚ δεν χωράνε. Τσίπρα, εσύ έστειλες ψήφους στον Ανδρουλάκη όταν έλεγες πως θα κάνεις κυβέρνηση μαζί του. 

Ο Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί τώρα, γιατί σε ένα μήνα η ΝΔ θα πάρει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, κι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα μικρότερο. 

Οι νέοι δεν πήγαν για άλλη μια φορά να ψηφίσουν κι ας αναλογιστούν τα κόμματα γιατί. 

Ξέρουμε τι θα γίνει τώρα. Ο Μητσοτάκης θα γδάρει τον κόσμο. Διώξεις, πρόστιμα, απολύσεις, ακρίβεια κοκ.

Ούτε με το ποσοστό του ΚΚΕ είμαι ευχαριστημένος παρά την άνοδο. Οι Ρεφορμιστές έχασαν το 1/3 της δύναμης τους. Με τέτοια πολιτική λεηλασίας το Κόμμα πήρε 7,2% και εκτιμώ πως θα φτάσει τελικά 130.000 ψήφους παραπάνω, περίπου 430.000. Μπορεί κάποιοι σύντροφοι να είναι ευχαριστημένοι. 

Υπάρχει όμως αναμφισβήτητα ακροδεξιά στροφή, η οποία εξηγείται, αλλά το ποσοστό του ΚΚΕ έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Με σχεδόν απλή αναλογική, με συντριβή των ρεφορμιστικών κομμάτων, με τέτοια πολιτική, δεν βλέπουμε διψήφιο και μας περνά ο τίποτας ο Ανδρουλάκης!  

Τι φταίει; Στις φοιτητικές οι νέοι ψήφισαν ΠΚΣ. Επειδή ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος, κοίταξα λίγο ποιοι ψήφισαν στο δικό μου εκλογικό τμήμα. Οι νέοι ήταν ελάχιστοι. Δεν ήρθαν να ψηφίσουν.

Όταν όμως δεν πας να ψηφίσεις, πρέπει να έχεις έτοιμες εναλλακτικές επαναστατικές λύσεις. Που σημαίνει πως τώρα μας περιμένουν αγώνες σε δυσκολότερες συνθήκες. Αν δεν κατάλαβαν κάποιοι, ψήφισαν να γίνουν πλειστηριασμοί, να ιδιωτικοποιηθεί το νερό, να ακριβύνουν περισσότερο τα βασικά αγαθά, να επανέλθει δριμύτερος ο εργασιακός μεσαίωνας.  Έτσι εννοεί ο χουντικούλης το αποτέλεσμα... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...