Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ελληνικό μπάχαλο.

«Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του έχει αναδείξει τον καιροσκοπισμό και την πολιτική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ της επιχείρησης Απεγκλωβισμού από το Σουδάν…

Μια διάσταση της επιχείρησης ήταν το εξαφανισμένο C-13 που δεν επιχείρησε καθόλου από τις 23 Απριλίου που προσγειώθηκε στην Αίγυπτο.

Ελάχιστοι δημοσιογράφοι είχαν θέσει το ζήτημα αυτό, αλλά σιγά μην απαντούσε το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Άμυνας.

Και ξαφνικά την Πέμπτη 27/04 κατέστη δυνατό να επιχειρήσει το ελληνικό C-130 και να μεταβεί σε αεροπορική βάση κοντά στο Χαρτούμ. Πρόβλημα σε κινητήρα (starter) του αεροσκάφους δεν επέτρεψε να επιχειρήσει μετά την προσγείωσή του στις 23 Απριλίου αποκαλύπτει το defencepoint.gr

Tα ερωτήματα πολλά και κρίσιμα.

Ενώ δίνονται κολοσσιαία ποσά για την αγορά όπλων, τα C-130 έχουν μείνει χωρίς συντήρηση.

Πρόσφατα, για να πετάξουν από την Κύπρο ζήτησαν από τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ που επαναπατρίστηκαν να υπογράψουν έντυπο για να αναλάβουν την ευθύνη της μετακίνησης σε περίπτωση ατυχήματος!

Από την άλλη μεριά πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα της διάλυσης του συστήματος της Δημόσιας Υγείας, καθώς ιδιαίτερα στα νησιά οι συμπολίτες μας είναι αποκλεισμένοι και η επιλογή των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν και είναι να μεταφερθούν με C-130 σε Νοσοκομείο στην Αθήνα....

Όμως C-130 δεν υπάρχουν....

Στην Κέρκυρα μια 28χρονη έγκυος με ακατάσχετη αιμορραγία δεν κατάφερε να μετακινηθεί στην Αθήνα καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο εναέριο μέσο. Το βρέφος δεν τα κατάφερε και γεννήθηκε νεκρό. Για άλλη μια φορά η υποχρηματοδότηση και η αδιαφορία για τη δημόσια υγεία είχε τραγικά αποτελέσματα.

Από το Καστελόριζο ένα παιδί 4 ετών αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία όταν χτύπησε και χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη. Δεν μπορούσε να επιτευχθεί επικοινωνία λόγω βλάβης με το νοσοκομείο της Ρόδου για να μεταφερθεί εκεί και έτσι το παιδί υποβλήθει σε επέμβαση στο χέρι στην Αττάλεια της Τουρκίας. Μάλιστα το Καστελόριζο είναι εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια χωρίς γενικό γιατρό και οι ιατρικές ανάγκες καλύπτονται από δύο αγροτικούς γιατρούς και μια νοσηλεύτρια.

Δεν είναι όμως μόνο η έλλειψη συντήρησης των μεταφορικών αεροσκαφών.

Είναι ότι και αυτά που συνεχίζουν να πετούν εξυπηρετούν τις ανάγκες της Πολεμοκαπηλείας και των πολεμικών προετοιμασιών εναντίον της Ρωσίας.

Πολύ απλά το βρέφος στην Κέρκυρα χάθηκε γιατί τα C-130 και C-27 Spartan είναι απασχολημένα καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλες πολυεθνικές ασκήσεις στην Ελλάδα, ο «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» και η «ΩΡΙΩΝ 23» ενώ στη Γαλλία έχουν μετασταθμεύσει και λαμβάνουν μέρος σε πολυεθνική άσκηση μαχητικά Mirage 2000-5 της 331 Πολεμικής Μοίρας «ΘΗΣΕΑΣ»…»

Όταν γράφαμε για το Σουδάν είπαμε για το θέατρο που θα παιχθεί. Ούτε εμείς όμως δεν περιμέναμε τέτοια ανοργανωσιά και βλακεία. Οι Έλληνες του Σουδάν, όσοι έφυγαν, δεν είχαν καμία απολύτως βοήθεια από το ελληνικό μπάχαλο, έστω και τυπική.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...