Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Θα δώσει ο Ελληνικός Στρατός 100 άρματα μάχης «Leopard 1Α5» στην Ουκρανία;

Σε μια από τις οάσεις ενημέρωσης διαβάζουμε

«Ενώ ο Ουκρανικός στρατός ετοιμάζει τη μεγάλη του αντεπίθεση με την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης, αποκαλύπτεται ότι ασκείται πίεση από την αμερικανική και γερμανική κυβέρνηση για την αποστολή εκατό (100) αρμάτων μάχης «Leopard 1Α5» του Ελληνικού Στρατού στην Ουκρανία, ενισχύοντας τον στρατό του Ζελένσκι σε αυτόν τον συνεχώς κλιμακωμένο πόλεμο δια αντιπροσώπων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που ως σήμερα στέλνει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία κρατώντας το μυστικό από τον λαό μας, διαπραγματεύεται την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή-συμμετοχή της.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «businessinsider.de», το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας (BMVg) ζήτησε από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας κατά την περίοδο του Πάσχα να παραχωρήσει άρματα μάχης «Leopard 1». 

«Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο Leopards στην Ευρώπη. Τα 500 από τα περίπου 800 άρματα μάχης είναι Leopard 1», αναφέρει το δημοσίευμα, που προπανδίζεται ότι μπορούν να ικανοποιήσουν τις ουκρανικές απαιτήσεις για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση με τεθωρακισμένα.

Ο ιστότοπος επιμένει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 100 άρματα μάχης Leopard 1 από την Ελλάδα βρίσκονται υπό συζήτηση. 

Τα οχήματα θα πρέπει πρώτα να τεθούν σε λειτουργία και να εκσυγχρονιστούν πριν παραδοθούν στην Ουκρανία. Λέγεται ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία θα πληρώσει για τα έξοδα». 

Σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι προφανώς διατεθειμένη καταρχήν να παραδώσει τα άρματα μάχης Leopard 1 που ζητήθηκαν».

Το Υπουργείο Άμυνας παραδέχεται ότι έχουν διατυπωθεί τέτοια αιτήματα, τα οποία όμως δεν θα ικανοποιηθούν.

Είναι όμως έτσι;

Σε συζήτηση στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος είχε δώσει μια διφορούμενη απάντηση: 

«Δεν θα στείλει η Ελλάδα “Leopard 2A6” στην Ουκρανία» έλεγε, ενώ κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν ήδη από τότε ότι είχαν μπει σε «συζήτηση» με τους «συμμάχους» για τα «Leopard 1Α5».

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΓΕΕΘΑ, η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει ήδη στο Κίεβο 3.870 τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως πυραύλους και εκτοξευτές «Stinger», ρουκέτες, πυρομαχικά πυροβολικού, φυσίγγια, καθώς και οχήματα μάχης BMP. 

Έτοιμα για μεταφορά είναι άλλη μια παρτίδα BMP-1, ρουκέτες HE 73mm, πυρομαχικά πυροβολικού και φυσίγγια. 

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει την Αποστολή Στρατιωτικής Βοήθειας της ΕΕ (EUMAM) στην Ουκρανία, παρέχοντας έμπειρους στρατιωτικούς εκπαιδευτές σε τομείς όπως οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλά και ο χειρισμός αρμάτων «Leopard». Στρατιωτικοί που φέρονται κανονικά ως Μισθοφόροι καθώς θα αμειφθούν με χιλιάδες ευρώ!

Παράλληλα, διεξάγεται συζήτηση για την παραχώρηση των ρωσικών όπλων που διαθέτει στο οπλοστάσιο του ο Ελληνικός Στρατός -τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1, τους S-300, τα αντιαεροπορικά συστήματα TORM-1 και Osa-AK/AKM- και την αντικατάσταση τους από οπλικά συστήματα πολεμικών βιομηχανιών της Δύσης και του Ισραήλ.

Τέλος, έχει διατυπωθεί αίτημα και για το τσεχοσλοβακικής κατασκευής σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων RM-70. 

Τουλάχιστον 2.100 ρουκέτες από το εν λόγω σύστημα δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Οι αποστολές οπλισμού και πυρομαχικών στην Ουκρανία είναι μόνο πτυχή της ελληνικής εμπλοκής-συμμετοχής στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ένα ελληνικό αστικό κράτος που αποτελεί ξεχωριστή απειλή για τους λαούς στο πλαίσιο της υλοποίησης σχεδιασμών και εξυπηρέτησης καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, καθώς έχει μετατρέψει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε μοναδικό πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όταν μέσω των λιμένων του -και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης- γίνονται οι μεταφορές στρατευμάτων, οπλισμού και εφοδίων για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τον Ουκρανικό στρατό, τον οποίο εφοδιάζει συστηματικά και η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη όπως περιγράψαμε.

Η εναντίωση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι καθοριστικό ζήτημα.

Αντίστοιχο του μπλοκαρίσματος των εξοπλισμών, της πρόσληψης Μισθοφόρων, της αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό…»

Και το βρακί θα δώσουν οι υπηρέτες των ΗΠΑ. Μονό που θα είναι αγορασμένο με δικά μας χρήματα. Το είπαμε: Τα όπλα δεν τα έχουμε για τους Τούρκους, τα αγοράζουμε για να κερδίσουν οι εταιρείες όπλων των ΗΠΑ και τα φυλάμε για την περίπτωση που τα θελήσουν οι ιμπεριαλιστές.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...