Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Η «θωράκιση» των Τραπεζών.

Την προηγούμενη φορά που είχαμε ακούσει πως οι τράπεζες ήταν «θωρακισμένες» ήταν λίγο πριν το πρώτο μνημόνιο. Καταλάβαμε όλοι πως η «θωράκιση» ήταν τα δικά μας λεφτά, οι μισθοί και οι συντάξεις που κόπηκαν για να σωθούν οι τραπεζίτες. 

Γενικά όταν ακούμε πως κάτι είναι θωρακισμένο στην Ελλάδα, ακολουθεί νίλα και καταστροφή ακριβώς σ’ αυτό που υποτίθεται πως θωρακίστηκε. Όπως πχ στην Υγεία. Το δήθεν «θωρακισμένο ΕΣΥ» διαλύθηκε και 36.447 άνθρωποι πέθαναν, οι περισσότεροι αβοήθητοι χωρίς ΜΕΘ, γιατρούς, φάρμακα κλπ.    

Σήμερα μας λένε πάλι πως οι τράπεζες είναι θωρακισμένες. Μάλλον πάλι θα περάσουν από πάνω μας τα «τεθωρακισμένα». Λιώμα θα γίνουμε. Είναι οι ίδιες τράπεζες που χαρίζουν χρήματα στα πλούσια λαμόγια της εξουσίας. Οι ίδιες που, ενώ χαρίζουν χρέη κομμάτων πετούν στο δρόμο οικογένειες κι ανήμπορους ηλικιωμένους από τα σπίτια τους.

Τέσσερεις τράπεζες κατέρρευσαν σε λιγότερο από ένα μήνα. Διάφοροι ειδικοί προειδοποιούν για ύφεση ανάλογη αυτής του 2008. 

Καλό θα ήταν να προσέξουμε κάνοντας σαφές πως δε θα δεχτούμε άλλο μνημόνιο ή κούρεμα, δηλαδή κλέψιμο των καταθέσεων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...