Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Όπου ’ναι οι κλέφτες οι πολλοί…

25η Μαρτίου σήμερα, χρόνια πολλά. Αυτοί που πολέμησαν τους Τούρκους το 1821 αλλά και πριν, ήταν οι κλέφτες. Που τους έκλεβαν όλους, Έλληνες και Τούρκους, αν και προτιμούσαν τους Έλληνες, γιατί οι Τούρκοι, όπως οι σημερινοί πλουτοκράτες, φυλάσσονταν καλά. Χρωστάμε δηλαδή την Ελευθερία μας στους παράνομους. Οι νόμιμοι ήταν με το Σουλτάνο.

Όταν ξέσπασε η Επανάσταση και στην αρχή πήγε καλά, οι σύμμαχοι των Τούρκων κοτζαμπάσηδες, πήγαν με τους Επαναστάτες, αλλιώς θα σφάζονταν. Κι αν δεν τους έσφαζαν οι κλέφτες, θα τους έσφαζαν οι Τούρκοι, αφού ήταν καχύποπτοι με τους υπόδουλους λαούς. Άλλωστε έκαναν τη βλακεία να κρεμάσουν τον καλύτερο σύμμαχό τους, τον Πατριάρχη, ο οποίος αφόρισε την Επανάσταση! Χάρη στους κοτζαμπάσηδες η Επανάσταση κινδύνευσε σοβαρά, αφού οι Επαναστάτες άρχισαν τους εμφυλίους πριν καν φύγουν οι Τούρκοι! 

Δε θα πούμε άλλα, μόνο αυτό. Κάθε Επανάσταση έχει βία. Οι Επαναστάτες, όταν μπήκαν στην Τρίπολη, έσφαξαν τους Τούρκους εκτός από κείνους που μπορούσαν να πληρώσουν λύτρα. Κάποιοι τους κατηγορούν γι' αυτό. Να κατηγορήσουμε τότε και τους Γάλλους για την γκιλοτίνα ή τους Μπολσεβίκους που ξεπάστρεψαν την οικογένεια του Τσάρου; 

Οι Τούρκοι ήταν καταπιεστές, οι ραγιάδες ήταν ουσιαστικά δούλοι. Πλήρωναν για να έχουν το κεφάλι τους! Επομένως είχαν κάθε δικαίωμα να τιμωρήσουν τους εκμεταλλευτές. Όχι μόνο το σουλτάνο, τους πασάδες αλλά και κείνους που τους στήριζαν. Όποιος δεν είναι έτοιμος για αυτή τη βία, δεν είναι έτοιμος για Επανάσταση. 

Ήταν κοινωνική Επανάσταση; Προφανώς! Απλά οι Τούρκοι καταπίεζαν περισσότερο τους υποτελείς Χριστιανούς. Σ’ αυτούς έβαζαν φόρους και γι' αυτό το λόγο γίνονταν αργός εξισλαμισμός κι αποφεύγονταν οι γενοκτονίες.  

Απόδειξη τα λόγια του Χασάν πασά του αρχηγού του Τουρκικού στόλου. Η εγκυκλοπαίδεια αναφέρει σχετικά. 

«Το 1774, μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την Ελλάδα, ενώ Οθωμανοί αξιωματούχοι πρότειναν στον Σουλτάνο γενική σφαγή των Ελλήνων ως αντίποινα, ο Χασάν Τζεζάερλης μόνος υποστήριξε σταθερά την αντίθετη άποψη. Λέγεται ότι ως τελευταίο επιχείρημα χρησιμοποίησε το ότι "αν σκοτωθούν όλοι οι Έλληνες ποιος θα πληρώνει το χαράτσι;"» 

Πως τα καταφέραμε και πληρώνουμε πάλι χαράτσια; Ίσως γιατί αυξήθηκαν οι ραγιάδες. Ίσως γιατί χαριστήκαμε στους μαυραγορίτες, τους προδότες, τους γερμανοτσολιάδες. Ο Κολοκοτρώνης πάντως συνιστούσε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», γι' αυτό και τον έβαλαν φυλακή.    

Ένα διαχρονικό video τώρα από τα παλιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...