Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

«Επαγγελματισμός».

Έχουν δίκιο οι Αμερικάνοι. Ο Πούτιν είναι ερασιτέχνης. Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν οτιδήποτε πετάει στον εναέριο χώρο τους ακόμα και μετεωρολογικά μπαλόνια. Αλλά έχουν την απαίτηση να μην καταρρίπτουν τα κατασκοπευτικά τους αεροσκάφη, όταν παρακολουθούν τους άλλους!
Το drone που έπεσε στη Μαύρη θάλασσα ήταν κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ. Πανάκριβο και υπερσύγχρονο έδινε πληροφορίες σε απευθείας μετάδοση στα γεράκια του Πενταγώνου κι εκείνοι έλεγαν στους Ουκρανούς που να ρίξουν.
Ο πονοκέφαλος των Ρώσων είναι το σύστημα παρακολούθησης - επικοινωνιών - ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΑΤΟ. Χωρίς αυτό οι Ουκρανοί θα ήταν «τυφλοί», αφού τα radar τους έχουν καταστραφεί.
Ακόμα και τα MLRS των ΗΠΑ, που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημιά στους Ρώσους, δε θα μπορούσαν να στοχεύσουν με τέτοια ακρίβεια και ταχύτητα χωρίς δορυφόρους, drones επικοινωνίες κλπ.  
Οι Ρώσοι λοιπόν περίμεναν ένα λάθος των αντιπάλων τους. Οι Αμερικάνοι από υπερβολική αυτοπεποίθηση το έκα
ναν. Έστειλαν το drone πολύ κοντά στη Σεβαστούπολη. Οι Ρώσοι δεν έχασαν την ευκαιρία. Τρολάρουν τους Αμερικάνους μιλώντας για «τεχνικό πρόβλημα» πως το drone έκανε ελιγμούς κι έπεσε! Οι Αμερικάνοι λένε κι αυτοί σαχλαμάρες, όπως ότι οι Ρώσοι του έριξαν καύσιμα! Σιγά μην το κατούρησε ο πιλότος.
Ό,τι και να έγινε, σίγουρα δεν έγινε πρόσκρουση με αεροσκάφος, τουλάχιστον επίτηδες αφού κανείς πιλότος δεν είναι τόσο τρελός να ρισκάρει το αεροσκάφος και τη ζωή του. Οι Ρώσοι έδωσαν το δικό τους video και μιλάνε για προβοκάτσια. Κάποια συντρίμμια του drone ίσως έπεσαν στα χέρια τους.
Ό,τι και να λένε οι Αμερικάνοι την πάτησαν. Ούτε οι ίδιοι όμως ούτε οι Ρώσοι θέλουν να τραβήξουν κι άλλο το σχοινί. Είναι σίγουρα ένα μήνυμα της Ρωσίας: Σταματήστε να κατασκοπεύετε, να δίνετε πληροφορίες στους Ουκρανούς, γιατί «θα σας τα βγάλουμε τα μάτια». Τους το χρώσταγαν άλλωστε από την ανατίναξη των αγωγών.    
Βέβαια παλιά οι ΗΠΑ είχαν πάθει χειρότερα. Κάποτε, όταν ήταν η ΕΣΣΔ και οι λαοί της απολάμβαναν Ειρήνη και Ευημερία, οι Αμερικάνοι κατασκόπευαν. Είναι οι κακές συνήθειες που δεν αλλάζουν ποτέ.
Οι Σοβιετικοί, που δεν έκαναν ποτέ ιμπεριαλιστικό πόλεμο όπως κάποιοι άλλοι, προειδοποιούσαν τις ΗΠΑ να μην παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά τα Αμερικανάκια πουλούσαν τρέλα. «Είμαστε σε διεθνή χώρο, κάνουμε έρευνες για τον καιρό» και άλλες τέτοιες αρλούμπες.
Ώσπου η υπομονή των Σοβιετικών εξαντλήθηκε. Έτσι την Πρωτομαγιά του 1960 οι κομμουνιστές έδωσαν ένα αξέχαστο μάθημα στους ιμπεριαλιστές:
Ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος της CIA πετούσε όχι μερικά μίλια, αλλά 2.000 χιλιόμετρα, μέσα στην ΕΣΣΔ φωτογραφίζοντας Σοβιετικές εγκαταστάσεις! Ήταν μια τεράστια πρόκληση και οι Ρώσοι σήκωσαν το γάντι. Κατέρριψαν το αεροσκάφος, που για καλή τους τύχη δε διαλύθηκε εντελώς. Έπιασαν μάλιστα και τον πιλότο ζωντανό! Ήταν ο Francis Gary Powers, όπου ανακηρύχτηκε «το τρόπαιο της χρονιάς».
Το τι πανηγύρι έγινε μετά το ξέρουμε, όσοι θυμόμαστε κι όσοι διαβάζουμε Ιστορία. Οι ΗΠΑ έχασαν πιλότο, αεροσκάφος, αξιοπρέπεια, αυγά και πασχάλια! Εννοείται πως άσκουσαν τα σχολιανά τους από τους Σοβιετικούς, που έκαναν σαφές πως τέτοιες ενέργειες είναι εχθρικές, οπότε θα έχουν άμεση  απάντηση. Οι Σοβιετικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι κατέρριψαν εκτός του αεροσκάφους, τα ψέματα των Δυτικών και την αυτοπεποίθηση των γερακιών του Πενταγώνου. Η ΕΣΣΔ μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της άμεσα και πολύ αποτελεσματικά.
Κάποιοι θα πουν «γιατί δε γίνονται καταρρίψεις σε Τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας»; Υπάρχουν δυο βασικές διαφορές:
Η πρώτη είναι γνωστή: Είμαστε σύμμαχοι και μεταξύ φίλων υπάρχει κατανόηση.
Το χούφτωμα από το φίλο ή τη φίλη σου το δέχεσαι, από άγνωστο όμως βάζεις τις φωνές. Άλλωστε χωρίς την άδεια των ΗΠΑ δεν πάμε ούτε στην τουαλέτα. Οι πολιτικοί μας τα κάνουν πάνω τους, αν τυχόν στην αμερικανική πρεσβεία είναι απασχολημένοι.   
Το δεύτερο είναι αυτό που ξεχνάνε στην Ελλάδα: Ο εναέριος χώρος μας είναι 10 μίλια ενώ ο θαλάσσιος 6! Αυτή την «πατέντα» την έχουμε μόνο εμείς και φυσικά δεν τη δέχεται η γειτονική Τουρκία που επίσης ενδιαφέρεται για το Αιγαίο. Όλες οι παραβιάσεις γίνονται μεταξύ 10 και 6 μιλίων. Για τους Τούρκους είναι «διεθνής χώρος», ίσως και για τα περισσότερα κράτη. Το ξέρουν κι οι πολιτικοί μας, αλλά προτιμούν να μοιράζουν σανό στα κανάλια. Να ξεχάσουμε ακρίβεια, σκάνδαλα, εγκλήματα κλπ.  
Πίσω στην ΕΣΣΔ. Τότε υπήρχαν σπουδαίοι επαγγελματίες. Επιστήμονες και στρατιωτικοί  που μπορούσαν να υπερασπιστούν τη χώρα τους ενάντια σε κάθε εχθρό. Σήμερα στη Ρωσία υπάρχει η αυλή του Τσάρου που θα κάνει πάλι τη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα, σκορποχώρι! Εκτός, αν έρθουν ξανά οι Μπολσεβίκοι. Μακάρι για να έχουμε ειρήνη.
Περαστικά στη CIA, οι Ρώσοι θέλουν να πάρουν και μερικά άρματα μάχης, να πλουτίσουν τη συλλογή τους. Έχουν επικηρύξει τα γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Μ1. Οι «μουσικοί», έτσι λένε τους μισθοφόρους τους, ανυπομονούν. Στην Ουκρανία οι ιμπεριαλιστές ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τη μεγαλύτερη δοκιμή οπλικών συστημάτων και τακτικών.  
Θυμίζουμε πως δοθήκαν εκατοντάδες δις σε όπλα από τους Δυτικούς την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ ζητά μάταια μόλις 7 δις για να εξαλείψει την πείνα από τον πλανήτη!     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...