Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί κάποιοι «άριστοι» θα πάνε φυλακή.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ντόπια δικαστική εξουσία. Ούτε στις αστικές συμμορίες, που κάνουν πλιάτσικο με πρώτη τη ΝΔ.
Αλλά όταν η ακρίβεια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, έχουμε γυρίσει στη μαύρη αγορά της Κατοχής, όταν πρόκειται να πετάξουν 700.000 οικογένειες στο δρόμο με τους πλειστηριασμούς, όταν οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν ξαφνικά, κι ο κόσμος ρωτά «γιατί», κάποιοι αναπόφευκτα θα παίξουν το ρόλο του Άκη Τσοχατζόπουλου.  
Το σάπιο σύστημα χρειάζεται μια βαλβίδα εκτόνωσης, αλλιώς θα σκάσει. Ο κόσμος βράζει από θυμό και μόνο τα λάθη και η ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης έσωσαν προσωρινά την κυβέρνηση. Αν στις εκλογές γίνει νοθεία με διάφορους τρόπους, η επόμενη τετραετία θα συσσωρεύσει ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση. Οπότε θα χρειαστεί να πετάξουν μερικά «καμένα χαρτιά» για να γλυτώσουν οι υπόλοιποι. Όπως ακριβώς έκαναν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο οποίος σίγουρα ήταν ένοχος, αλλά σίγουρα δεν ήταν ο μόνος που λαδώθηκε.
Ο Κοκλώνης, η Νικολάου, οι παιδεραστές και τα άλλα φυντάνια της ΝΔ δεν πρόκειται να πειραχτούν μέχρι τις εκλογές. Πιθανόν κάποιοι από αυτούς να πάρουν ασυλία. Μην ξεχνάμε πως τη ΝΔ την ψηφίσουν βολεμένοι - διεφθαρμένοι, ή εντελώς ηλίθιοι. Οι τελευταίοι είναι και οι περισσότεροι.
Ακόμα κι αν βγει πρώτη η ΝΔ, που δεν το θεωρώ τόσο πιθανό, η οικονομική κατάσταση των πολλών θα χειροτερεύει, κι αυτό θα γίνει σίγουρα με το νεοφιλελέ λεηλασία. Συν το γεγονός πως δε θα έχουν το άλλοθι της «προηγούμενης κυβέρνησης», ο θυμός θα ξεχειλίσει.
Η ΝΔ, αν συνεχίσει να έχει την εξουσία, θα κάνει ακόμα χειρότερη λογοκρισία, ακόμα μεγαλύτερη καταστολή, όμως ο χρόνος μετρά εναντίον της. Ο κόσμος θα βρει το δρόμο του και τότε για να μην τους πάρει όλους ο διάολος, θα δώσουν μερικούς. Γι αυτό είδαμε επί Σαμαρά να μπαίνει φυλακή πρώην υπουργός, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ όχι. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος των ρεφορμιστών, αφού ο κόσμος απαιτούσε να τιμωρηθούν όλοι οι διεφθαρμένοι που τον χρεοκόπησαν. Πως όμως να τιμωρήσουν κάποιους, όταν έκαναν κι αυτοί Μνημόνιο;
Το κόλπο αυτό το κάνει και η ΕΕ. Η αμαρτωλή Εύα Καϊλή, που αντί για ένα μήλο έφαγε αρκετά εκατομμύρια, είναι στη φυλακή. Ακόμα κι αν βγει προσωρινά, κάτι που είναι δύσκολο, οι πιθανότητες να καταδικαστεί είναι μεγάλες, αφού τα στοιχεία είναι συντριπτικά εναντίον της.
Να δούμε τώρα το σημερινό σκάνδαλο. Παρά τα όσα λένε περί ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι γελοιότητες που τα πιστεύουν μόνο λίγα σανοφάγα, θα αντιγράψω την είδηση από το ΑΠΕ -ΜΠΕ που μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι.
«Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) γνωστού έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).
Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω».
Δεν λέει το όνομα, αλλά ξέρουμε οι περισσότεροι πως πρόκειται για τον Ν. Κοκλώνη.
Σύμφωνα με τους ελεγκτές ο Κοκλώνης είχε συστήσει γύρω στις 15 εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είχε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό και κατηγορείται πως ξέπλενε μαύρο χρήμα σε νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα, ώστε να εμφανίζεται ως συμβεβλημένος σε αυτές. Μ’ αυτό το τέχνασμα, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της αρχής, δεν κατέβαλλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ενώ μετέφερε μαύρο χρήμα, το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα! Επίσης, δε κατέβαλλε τον ΦΠΑ που εισέπραττε.
Κάπως έτσι την πάτησε κι ο Αλ Καπόνε. Βέβαια το να συγκρίνω τον Αμερικάνο γκάνγκστερ με τον Κοκλώνη, είναι λιγάκι κωμικό.
Άρα δεν είναι κάποια φήμη της αντιπολίτευσης αλλά γνωμοδότηση του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Αυτό, κρατήστε το για μετά τις εκλογές. Γιατί η κατάσχεση έγινε. Αν θα φτάσουν στο σημείο να δώσουν πίσω αυτά που κατέσχεσε το κράτος από τον Κοκλώνη, θα γίνει χαμός! Μέχρι τις εκλογές δε νομίζω να κάνουν κάτι τόσο προκλητικό. Μετά είπαμε, ή θα έχουμε άλλη αστική συμμορία ή θα έχουμε αγανάκτηση που θα συσσωρεύεται.
Αν βγει άλλη κυβέρνηση, ο Κοκλώνης θα χάσει τις «πλάτες» που φαίνεται να έχει και το δημόσιο θα πάρει αρκετά χρήματα, τα οποία άλλωστε πρέπει να τα πάρει. Όπως και να ’χει, μετά τις εκλογές ο Κοκλώνης έχει μεγάλες πιθανότητες να πάει φυλακή. Αν μάλιστα χάσει η ΝΔ οι πιθανότητες να πάει μέσα είναι μεγαλύτερες. Αν οι ρεφορμιστές χαριστούν και πάλι σε όλα τα λαμόγια της δεξιάς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί.
Όπως και να ’χει πρέπει να διαβάσει αυτές τις 80 σελίδες ο κύριος αυτός πριν αρχίσει τις απειλές και να μας απαντήσει στις κατηγορίες.
Ο υπουργός υπανάπτυξης  - κατά κόσμο αρσενική Εύα Μπράουν - βιάστηκε να συντρέξει το φίλο του. Θα έπρεπε πρώτα από όλα να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Τώρα είναι κι
αυτός εκτεθειμένος…
Όσον αφορά το υπουργείο υπανάπτυξης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως
«H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου (σημείωση: της εταιρείας του Κοκλώνη) σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54€.
Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.»
Δηλαδή δεν του έδωσαν δέκα εκατομμύρια, θα του έδιναν όμως δύο! Σε κάποιον που χρωστά στο κράτος είκοσι δύο; Τι να πω; Εγώ νόμιζα πως όσοι χρωστούσαν, δεν έπαιρναν ούτε φορολογική ενημερότητα!  Αντίθετα θα τους πάρουν το σπίτι. Να χειροκροτήσουμε ή να μουντζώσουμε;
ΥΓ: Τι σόι καπιταλισμός και νεοφιλελευθερισμός είναι όταν ιδιωτικές εταιρείες παίρνουν τεράστια ποσά από το κράτος; Άσχετα αν προλάβουν να τα ξεκοκαλίσουν ή όχι. Οι νεοφιλελέ, που σκούζουν για τα ψίχουλα στους θεόφτωχους, είναι οι μεγαλύτεροι άρπαγες δημοσίου χρήματος. Χαρτζιλικώνονται συνέχεια από τα κρατικά ταμεία! Γι αυτό όμως φωνάζουν. Θέλουν και τα ψίχουλα που πετάνε οι πολιτικοί προεκλογικά στους φτωχούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...