Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Ποιοι και γιατί σκότωσαν το «Βαθύ Κόκκινο»

 

“Αυτό που συμβαίνει, πέρα από εντελώς ακατανόητο, ξεπερνά και τα όρια της γελοιότητας. Αντί να μας ξεκαθαρίσουν ότι δεν γουστάρουν το blog μας κάτι που θα τους λέγαμε "μαγκιά σας και καπέλο σας", δικό σας είναι το μαγαζί ότι θέλετε κάνετε, μας στέλνουν συνεχώς δεκάδες μαιηλ με το ίδιο ποίημα, όπως αυτό:

Γεια σας,

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι Οδηγίες κοινότητας 

(https://blogger.com/go/contentpolicy) περιγράφουν τα όρια όσων επιτρέπουμε  και όσων δεν επιτρέπουμε στο Blogger. Η ανάρτησή σας με τίτλο  Μεταλλάξεις: Ενα μικρό ιστορικό αφήγημα - Με αφορμή την ανατίναξη των γραφείων της δωσιλογικής οργάνωσης ΕΣΠΟ που έγινε σαν σήμερα το 1942 από την οργάνωση ΠΕΑΝ επισημάνθηκε για έλεγχο από εμάς. Διαπιστώσαμε ότι παραβαίνει τις οδηγίες μας και καταργήσαμε τη δημοσίευση του URL http://tsak giorgis.blogspot.com/2020/06/1942.html, κάνοντάς το μη διαθέσιμο στους αναγνώστες του ιστολογίου.

ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ 3 ΚΑΙ 19 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Αυτό καταγγέλλει το site Βαθύ Κόκκινο, η φίμωση του οποίου ήταν αφορμή να κάνουμε το δικό μας blog σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Το άρθρο βρίσκεται  στο https://tsak-giorgis.blogspot.com/2023/02/blog-post_5.html

Δεν έχουμε αυταπάτες, ξέρουμε πως αργά ή γρήγορα θα έχουμε την ίδια τύχη.

Οι λόγοι που λογόκριναν το site (και κάθε site) είναι δύο:

1) Έγραφε αλήθειες. Το να γράψεις σήμερα στη χώρα μας αλήθεια, ισοδυναμεί με περίπατο σε ναρκοπέδιο. Ο Καραϊβάζ πχ έψαχνε να βρει νέες αλήθειες, οι οποίες ενοχλούσαν πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Ακόμα δε βρήκαν τους δολοφόνους του, κι ούτε πρόκειται. Η αλήθεια είναι επώδυνη, είναι επικίνδυνη για όλους, ειδικά όμως για τους διεφθαρμένους.

2) Το διάβαζαν πολλοί. Συνήθως η αλήθεια φτάνει να μας βάλει σε μπελάδες. Μηνύσεις «βαλτών», απειλές, βία κλπ. Αλλά το ανεπίτρεπτο για μια χούντα είναι μια αλήθεια που την ξέρουν πολλοί. Ο κόσμος είχε αρχίσει να προσέχει το site «Βαθύ Κόκκινο» κι όχι τυχαία. Ήταν μια όαση ενημέρωσης. Οι συντάκτες πρόσεχαν πολύ να μη γράφουν ψέματα, ακόμα και εις βάρος της αποκλειστικότητας, κι αυτό εκτιμήθηκε. Δεν ξέρω στατιστικές λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα ενόχλησε το γεγονός πως υπήρχε ένα πραγματικά ανεξάρτητο μέσο που το αγκάλιαζε ο κόσμος. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει με το Χριστόφορο Ζαραλίκο, όπου του δημιούργησαν πολλά προβλήματα μόνο και μόνο επειδή έκανε σάτιρα, αλλά κι επειδή τον παρακολουθούν πολλοί, κι όχι με την έννοια που παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τους πάντες. 

Αγαπητοί σύντροφοι, δεν νομίζω πως μια Αμερικανική Πολυεθνική ενοχλήθηκε τόσο. Όχι, ενοχλήθηκαν ντόπιοι δικτατορίσκοι, που έχουν τα «κονέ» με διάφορες τέτοιες εταιρείες. 

Όσο για το δικό μας site θα γράφουμε μέχρι να φιμώσουν κι εμάς. Μετά θα αρχίσουμε από την αρχή! Δεν πρόκειται ούτε το «Βαθύ Κόκκινο» να σταματήσει. Έχει την «αρρώστια» να θέλει να βρει και να γράψει την αλήθεια. Δε γιατρευόμαστε από το «μικρόβιο» του θάρρους και της αλήθειας, όπως ανίατη είναι κι η βλακεία όσων προσπαθούν να μας λογοκρίνουν.  

Ευχαριστώ τους συντρόφους του tsak-giorgis.blogspot.com για όσα πρόσφεραν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...