Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Απογευματινή άτακτη υποχώρηση.

Που κατάντησε η δημοσιογραφία; 

«Ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» τόσο της 23ης όσο και της 26ης Ιανουαρίου, που παρουσιάζει τον βουλευτή Νικόλαο Παππά ως αποδέκτη χρηματικών ποσών και σχετιζόμενο με παράνομες πράξεις, δημοσιεύθηκε χωρίς να προηγηθεί ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα και διασταύρωση πληροφοριών, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και δεν σχετίζεται με την προσωπική και ηθική συγκρότηση του ως άνω βουλευτή και ως εκ τούτου δηλώνεται ότι οι φράσεις «για τις βαλίτσες του Καλογρίτσα στον Νίκο Παππά» και «για τις βαλίτσες με το χρήμα στο δεξί χέρι του Τσίπρα» δεν αφορούσαν τον Νικόλαο Παππά και ανακαλούνται ως προς αυτόν ως προσβλητικές για την τιμή και την υπόληψή του».

Αν ήμουν στη θέση του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, θα φρόντιζα να έχω πρόχειρο το διασυρμό της Απογευματινής (προπαγάνδας), ώστε να τον τρίβω στα μούτρα κάθε ΑΡΔ, όταν θα παρουσιαζόμουν στα κανάλια. 

Χειρότερο κι από τη συκοφαντία είναι ότι κανείς δεν πιστεύει πως η εφημερίδα έκανε λάθος. Κι αυτό γιατί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα εξετάζεις τις πηγές σου πολλές φορές, όχι καμία. Άλλωστε τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και το τοξικό κλίμα δολοφονίας χαρακτήρων είναι δυστυχώς κάτι συνηθισμένο σήμερα. 

Είμαστε κατά των μηνύσεων και των αγωγών, παρόλο που έχουμε αδικηθεί πολύ στο παρελθόν. Είμαστε όμως φίλοι της αλήθειας κι εχθροί του ψέματος. Σε μας δε θα βρείτε «αποκλειστικές» φαντασίες, θα βρείτε την αλήθεια. Μπορεί να είμαστε σκληροί στην κριτική μας, αλλά δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ψεύτες και συκοφάντες. 

Ο κόσμος φυσικά σχολίασε το γεγονός. Το θέμα είναι πως δεν σχολιάστηκε όσο έπρεπε από τα ΜΜΕ. Γιατί πρόκειται περί σκανδάλου. Σε χώρες που έχουν πραγματική ελευθερία τύπου, αν κάποιος δημοσιογράφος έκανε κάτι τέτοιο, θα είχε απολυθεί την επομένη. 

Ας δούμε μερικές γνώμες από το twitter. 

«Αυτό Νίκο Παππά πρέπει να απαιτήσεις να μπει στο πρωτοσέλιδο της φυλλάδας χαρτί υγείας #Απογευματινή του @KourtakisJohn με την ίδια γραμματοσειρά κ μέγεθος που είπε τα ψέματα. Μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό αλλιώς αυτό θα συνεχίζεται @nikospappas16»

«Πολύ περίεργο για μια εφημερίδα της οποίας ο εκδότης έχει σπάσει ρεκόρ σε καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμιση και που ο Άδωνις την αγόραζε από την ηλικία των 10!»

Εδώ να σημειώσω πως 10 χρονών εμείς, αν είχαμε λεφτά, αγοράζαμε άλλα πράγματα. Κουλούρι, πατατάκια, σοκολάτα, καραμέλες, τσίχλες, Μίκυ Μάους (το οποίο συνήθως δανειζόμασταν ή ανταλλάσαμε με άλλα τεύχη). Ο κύριος Γεωργιάδης αγόραζε μια εφημερίδα που είχε (μεταξύ άλλων) γυμνά σκίτσα και φωτογραφίες. 10 χρονών! Το ήξερε ο μπαμπάς και η μαμά του; 

«Μετά την #Απογευματινη ένα ακόμη πετσωμένο μέσο προπαγάνδας αναγκάζεται να ζητήσει συγγνώμη για ανυπόστατα και συκοφαντικά δημοσιεύματα. Οι συμμορίες δεν αντιμετωπίζονται με ευγένειες και πολιτικό πολιτισμό. Γαμήστε τους και πάρτε τους τα σώβρακα»

«Η Απογευματινή έλεγε amber alert για τον @atsipras και ότι ο @nikospappas16 τα πήρε από τον Καλογρίτσα. Τώρα με την ουρά στα σκέλια κάνει διευκρινίσεις. Οι φάπες πάνε και έρχονται στον Κουρτάκη. Άρχισε τα κλάματα. Γλέντι»

«Πρέπει να είναι ρεκόρ ανασκευής δημοσιεύματος. Η Απογευματινή αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη απ το τυπογραφείο για να μην πληρώσει. Βέβαια τη δουλειά την έκανε όχι γιατί κάποιοι την διάβασαν αλλά γιατί έπαιξε ως πρωτοσέλιδο στα κανάλια. Αυτός είναι και ο λόγος που εκδόθηκε». 

Μια διευκρίνιση: Για τον κύριο Παππά και το ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να πούμε πολλά. Για την πολιτική που είναι ίδια (στα βασικά) με τη ΝΔ, για το υπερήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος που έγινε υποτακτικό και ντροπιαστικό «ναι», για ένα σωρό πράγματα.

Ποτέ δε θα πέσουμε στην παγίδα να αναλωθούμε στα πρόσωπα. Μας ενδιαφέρει η πολιτική. Πολιτική διαφθοράς σαπίλας που θυμίζει έντονα το «βρώμικο ’89». Ίσως γιατί κυβερνά ο συνεχιστής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενός από τους πιο τοξικούς πολιτικούς.  

Τι να πουν όμως στη ΝΔ; Για την ακρίβεια; Την ανεργία; Τα σκάνδαλα, με πρώτο αυτό των υποκλοπών; Το πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος (νόμιμα αλλά ανήθικα), με απευθείας αναθέσεις, διορισμούς μετακλητών, προεκλογικές υποσχέσεις και ρουσφέτια; Να πουν για το κατάντημα της Παιδείας; Τον Αρμαγεδδώνα στην Υγεία με τους 36.000 νεκρούς; Μήπως για το ότι πνιγόμαστε κάθε χειμώνα σε μια κουταλιά νερό, ενώ καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι; Λένε λοιπόν παραμύθια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...