Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Πολεμώντας για τα λεφτά.

Στον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία πολεμάνε και από τις δυο πλευρές μισθοφόροι. Πολεμάνε για την αμοιβή. Οι Ρώσοι μισθοφόροι φαίνεται να υπερισχύουν. Ο τομέας τους εκτείνεται σ’ ένα μέτωπο πλάτους 60 τουλάχιστο χιλιομέτρων γύρω από την Bakhmut. Η ομάδα «Wagner», οι «μουσικοί», όπως τους αποκαλούν οι Ρώσοι, κατόρθωσαν να περικυκλώσουν τους Ουκρανούς και Νατοϊκούς μισθοφόρους. Έχουν απώλειες; Ασφαλώς, μεγάλες. Όχι όμως αυτές που λένε οι Δυτικοί. 

Είναι «η αιχμή του δόρατος», αλλά την περισσότερη δουλειά την κάνει το Ρωσικό πυροβολικό. Άλλωστε, πριν μερικές μέρες τσακώθηκαν με την ηγεσία του Ρωσικού στρατού, γιατί δεν είχαν την υποστήριξη που ήθελαν. «Θέλουμε περισσότερα πυρομαχικά να σκοτώσουμε περισσότερους δυτικούς μισθοφόρους και να έχουμε λιγότερες απώλειες». Η ομάδα αυτή έχει «δικό της» πυροβολικό ακόμα και αεροσκάφη! Αυτό επιτρέπει περισσότερη ευελιξία από τον υπόλοιπο Ρωσικό στρατό. Η κόντρα για τα πυρομαχικά ήταν επειδή οι Ρώσοι στρατηγοί είχαν προτεραιότητα να ανεφοδιάσουν τον τακτικό στρατό. Οι «μουσικοί» όμως βιάζονταν να κερδίσουν κι άλλα χρήματα.


Βλέπετε, στην Ουκρανία υπάρχουν (τόσο από το ΝΑΤΟ - Ουκρανούς όσο και από τη Ρωσία) διάφοροι τιμοκατάλογοι! Πχ προχωράς; Παίρνεις τόσα λεφτά. Καταλαμβάνεις χωριό; Παίρνεις ακόμα περισσότερα! Αυτός είναι ο υπερσύχρονος τρόπος πολέμου. Πολλοί Ρώσοι και Ουκρανοί δεν έχουν καμία διάθεση να πεθάνουν για τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως σε Ουκρανία και Ρωσία, παίρνουν με το ζόρι, όπου πετύχουν, άντρες για να τους στείλουν στο μέτωπο. Αυτοί δεν είναι και τόσο πρόθυμοι «να γίνουν κιμάς» και την κοπανάνε με την πρώτη ευκαιρία. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που μάχονται για τα λεφτά. Αυτό είναι το νέο «ιδανικό». Βεβαίως κοροϊδεύουν τον εαυτό τους πως δήθεν μάχονται για κάτι ανώτερο, αλλά σφάζονται για τον παρά. Είναι αυτό αρκετό; Για πολλούς είναι. Υπάρχουν φυσικά κι όσοι θέλουν να ικανοποιήσουν το δολοφονικό τους ένστικτο. «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» θα λέμε πολύ ειρωνικά.  

Η στροφή προς τους μισθοφορικούς στρατούς πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί ο συνδυασμός «επαγγελματιών» και μη επανδρωμένων οχημάτων - αεροσκαφών, θα επιτρέπει στο μέλλον περισσότερους πολέμους, αφού η άρχουσα τάξη μιας χώρας δε θα έχει τόση ανάγκη το λαό. Κι αν σκοτωθούν χιλιάδες μισθοφόροι σκοτίστηκαν! Είναι οι «κίνδυνοι του επαγγέλματος». Στο κάτω - κάτω πληρώθηκαν γι αυτό. Όχι σαν τα κορόιδα που σκοτώνονται τζάμπα και βερεσέ. 


Για την ιστορία ο Φεβρουάριος κλείνει με τους «μαχητές του Wagner να παίρνουν τον έλεγχο της συνοικίας Stupka στα βόρεια του Bakhmut και να εισέρχονται στην περιοχή Ilyinovka», σφίγγοντας τον κλοιό στους 20.000 και πλέον Ουκρανούς και Δυτικούς μισθοφόρους. «Οι μαχητές του Βάγκνερ κέρδισαν ερείσματα κοντά στη Berkhovka και πλησιάζουν το χωριό Bogdanovka. Οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο νεκροταφείο Mariupolsky. Οι «μουσικοί» προελαύνουν στην περιοχή Budyonovka και προς την πλατεία Plane». 

Ετοιμάστε επιταγές!

Δεν νομίζετε, εκεί στα Δυτικά ΜΜΕ, πως πρέπει να πάψετε, να λέτε κουταμάρες; Σύμφωνα με σας «έμειναν μόνο 10.000 «Βαγκνερίτες» αφού δήθεν σκοτώθηκαν 30.000», αλλά νίκησαν 25.000 Ουκρανούς! Μήπως να λέγατε αλήθειες; Έτσι για αλλαγή. 

Ο πόλεμος έχει κύρια αιτία την οικονομία. Κρατάει όσο κρατάει ο ανεφοδιασμός, που επίσης στηρίζεται στην οικονομία. Εθνικισμοί  και παρόμοια κόλπα είναι για να πεθάνουν τζάμπα τα κορόιδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...