Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Τραγωδία των Τεμπών: Ποιος φταίει πραγματικά; Μαρτυρία - φωτιά!

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο. Η εταιρεία Hellenic Τrain ανακοίνωσε πως την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία «περίπου 350 επιβάτες»! 

32 νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πολλοί απ’ αυτούς σοβαρά. Συλλυπητήρια στα θύματα, περαστικά στους τραυματίες, ελπίζουμε να μην έχουμε άλλους νεκρούς, καθώς υπάρχουν φόβοι για περισσότερους.  

Θα αρχίσουμε από το «περίπου» της εταιρείας. Αν δεν ξέρουν αυτοί πόσοι επιβάτες επέβαιναν ακριβώς, ποιος ξέρει; Γιατί, αν δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών, δεν ξέρουμε, αν υπάρχουν αγνοούμενοι! 

Να υποθέσουμε πως αντί για σχεδόν ληγμένο σάντουιτς και νερό θα αποζημιώσουν με καφέ και παξιμάδι τους συγγενείς;  Θα σας πω τι εννοώ: 

Πριν λίγο καιρό ο Χριστόφορος Ζαραλίκος είχε καταγγείλει την κατάσταση στους σιδηροδρόμους στο video “SAN TA ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ...!!!” (27ο λεπτό - 34:34).  

Βλέπουμε την ασυδοσία της εταιρείας, που οφείλεται στις πλάτες του παρακράτους, γιατί είπαμε, κράτος δε γίναμε ποτέ. 

Να κάνουμε μια παρένθεση. Δεν είναι μόνο στους σιδηροδρόμους η ασυδοσία. Είναι στα σούπερ μάρκετ, είναι στο ρεύμα, είναι σε κάθε μεγάλο αφεντικό, που η κυβέρνηση αφήνει να κάνει ό,τι θέλει. Μετά μας λέει ένα pass, μας δίνει ένα αντίδωρο και περιμένει ψήφο! 

Τέτοιο δυστύχημα δε συνέβη ξανά στη χώρα μας. Μόνο με ιδιωτικοποίηση. Καθόλου τυχαίο, αφού οι εταιρείες έχουν ένα σκοπό: Το κέρδος. Τα υπόλοιπα ασφάλεια, εξυπηρέτηση κλπ, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Στο μέλλον φοβόμαστε πως θα έχουμε πολύνεκρα δυστυχήματα κι από άλλες αιτίες. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού. Όμως είναι αυτή που άφησε την εταιρεία χωρίς κανένα έλεγχο. Το video του «προφήτη» είναι χαρακτηριστικό, αλλά όχι μοναδικό. 

Άργησε κι ο «πανέτοιμος» κρατικός μηχανισμός. Μπορεί να σώθηκαν οι επιβάτες μόνοι τους, όσοι γλύτωσαν, αλλά το Μάτι «θα το εκκένωναν σε 20 λεπτά», οι τσαρλατάνοι!  

Υπήρχαν πολλές καταγγελίες για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Έγινε κάτι; Κουκούλωμα! Τώρα ψάχνουν να βρουν εξιλαστήριο θύμα. 

«Φταίνε τα φώτα»! Λένε κάποιοι. Δεν έγιναν τα έργα. Ναι, γιατί πήραμε RAFALE, πήραμε τόσα περιπολικά. Εξάλλου είχαμε Μνημόνια. Μπορούμε όμως να βάλουμε μερικά περιπολικά με αναμμένα φώτα να δίνουν σήμα. Δυο τρένα μια γραμμή. Τα φώτα φταίνε; Φταίει κι ότι αφήσαμε το δίκτυο στην τύχη του. Ποιος φταίει όμως γι' αυτό; Θα το πούμε παρακάτω.

Ασφαλώς και ο σταθμάρχης έχει ευθύνες που του αναλογούν. Δυο τρένα στην ίδια γραμμή; Όμως τον 60χρονο τον πήραν πρόσφατα. Έτσι τουλάχιστον είπαν τα κανάλια. Όρκο δεν παίρνω. Αν όμως τον πήραν πρόσφατα, τον πήραν αξιοκρατικά, ή όπως γίνεται συνήθως, ο βουλευτής έχει ένα γνωστό που του στέλνει ψηφοφόρους; Μήπως επίσης κι ο σταθμάρχης έκανε ό,τι του έλεγαν άλλοι; Θα μιλήσει άραγε;

Υπάρχει όμως ακόμα ένας μάρτυρας πολύ σημαντικός που ρίχνει φως στο έγκλημα. Η Κομισιόν! Όπως το διαβάζετε. 

«Η χώρα μας παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή ανέθεσε σε ιδιώτες την ανάταξη και συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Την ώρα που το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει πανηγυρικά ότι θα αναθέσει σε ιδιώτες την ανάταξη και συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν έχει υπογράψει την προβλεπόμενη σύμβαση για το ίδιο αντικείμενο με τον δημόσιο ΟΣΕ».


Βλέπετε, όπως και να το δούμε, υπάρχουν υπεύθυνοι που κάθονται πολύ ψηλά. Δεν πρόκειται να τιμωρηθούν ποτέ, γι αυτό άλλωστε είμαστε Μπανανία. Τιμωρούμαστε όμως όλοι εμείς μαζί με τους ηλιθίους που ψηφίζουν παλιοτόμαρα. 

ΥΓ: Νεοδημοκρατικά τρολλ βγάλτε το σκασμό! Καπηλευτήκατε νεκρούς, ενώ η πολιτική που υποστηρίζετε  σκότωσε δεκάδες χιλιάδες και σκοτώνει ακόμα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...