Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Συνθήκη της Λοζάνης: Το πήδημα συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε πως μας τη φέρανε πάλι με τη Συνθήκη της Λοζάνης (ή Κοζάνης  - χιόνια η μια και χιόνια η άλλη) θα πω ανέκδοτο με τη Σαουδική Αραβία.

Ελληναράς τουρίστας οδηγεί στην Σαουδική Αραβία και περνάει με κόκκινο. Στο δικαστήριο ο πρόεδρος του δικαστηρίου βγάζει απόφαση: 

«Χασάν» λέει στο δήμιο «βούτα τον και πήδα τον!» 

«- Μα τι λέτε κύριε πρόεδρε», λέει ο Έλληνας «δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Έστω να πληρώσω πρόστιμο!...» 

«- Χασάν, πήδα τον είπα. Ο επόμενος, τι έκανε» ; 

«- Έκλεψε, κύριε δικαστά» λέει ο μπάτσος. 

«- Χασάν, κόψε του τα χέρια. Ο επόμενος…»

«- Μοιχεία, κύριε δικαστά». 

«- Χασάν, κόψε του το πουλί. Άλλος;» 

«- Κατηγορείται για φόνο» 

«- Χασάν κόψε το κεφάλι!» 

Οπότε ο Έλληνας γυρίζει κατατρομαγμένος και λέει στο Χασάν.

«Μην μπερδευτείς κι αρχίσεις να κόβεις. Εγώ ένα πήδημα περιμένω και καθάρισα, εντάξει;»

Για τη Συνθήκη της Λωζάννης λοιπόν συμφωνώ περισσότερο με το Βαθύ Κόκκινο παρά με το σύντροφο Μπογιόπουλο, τον οποίο εκτιμώ.

Η Συνθήκη αυτή ήταν αναθεώρηση εκείνης των Σεβρών. Ήταν αποτέλεσμα της Μικρασιατικής Καταστροφής την οποία επικύρωσε και (θα λέγαμε) τελείωσε. 

Ποια είναι η παγίδα; 

Ο Μητσοτάκης έχει κάνει υποχωρήσεις προς την Τουρκία. Ποιες, δεν ξέρουμε ακόμα. Βγάζει λοιπόν ένα «λαγό» που λέει η Συνθήκη είναι «παρωχημένη». Λέει ψέματα γιατί ξέρουμε πως τέτοιες Συνθήκες πάντα καταργούνται με πόλεμο, αφού αλλάζουν σύνορα! 

Τι να πει κι ο Μπογιόπουλος; Πως θέλουμε πόλεμο; Ή πιστεύει κανείς πως θα μας δώσουν πίσω τη Σμύρνη, την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο ή την Τένεδο οι Τούρκοι; Φοβούμαστε μη χάσουμε Αιγαίο και Θράκη.

Αυτόν ακριβώς το φόβο εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση και λέει από το να αρχίσουν να κόβουν, θα μας πηδήξουν! Για να γίνει ευκολοχώνευτο αυτό που ήδη συμφώνησαν και υπέγραψαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...