Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Το πανάκριβο χριστουγεννιάτικο δώρο του κυρίου Πούτιν.

«Η Μάργινκα  ήταν πόλη της Περιφέρειας Ντονέτσκ στην Ουκρανία. Βάσει εκτιμήσεων, είχε πληθυσμό 9.089 κατοίκους το 2022, ενώ το 2001 είχε 10.722. Η πόλη βρισκόταν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής του 2022 στην Ουκρανία για μήνες, με κάθε κτίριο να έχει υποστεί ζημιές και το κέντρο της πόλης να βομβαρδίζεται ολοσχερώς μέχρι το 2023». 

Από τη wikipedia επίσης μαθαίνουμε πως έχει συνολική έκταση  51,92 Km2 και υψόμετρο 152 μέτρα. Έχει στρατηγική σημασία; Ναι, μικρότερη όμως από πόλεις όπως το Μπαχμούτ.

Χθες ο Ρωσικός στρατός έκανε το δικό του δώρο στο Ρώσο Πρόεδρο. Κατέλαβε πλήρως την πόλη διώχνοντας τους Ουκρανούς. Οι μάχες ήταν σκληρότατες και οι αντιμαχόμενοι συχνά πολεμούσαν σώμα με σώμα. Οι συνολικές απώλειες μετά από μήνες μαχών είναι τεράστιες, ενώ στην ουσία η πόλη δεν υπάρχει πια.

Γιατί αυτή η ανθρωποσφαγή για μερικά μέτρα γης; Γιατί σε όλο το μέτωπο επικρατεί η αντίληψη, «όχι πως θα κερδίσουμε εμείς, αλλά πως θα χάσει ο αντίπαλος». Υπάρχει ένας τρομερός πόλεμος φθοράς που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τη φρίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού η κατάσταση στην Ουκρανία όσον αφορά το κλίμα, την ακρίβεια των όπλων και των αριθμό των απειλών, είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στο Β’ Παγκόσμιο είχαμε επίσης πολύνεκρες μάχες, όμως είχαμε πολύ σημαντικότερα αποτελέσματα. Σε λιγότερο από δυο μήνες πχ οι Σοβιετικοί με την επιχείρηση Μπαγκρατιόν είχαν προωθηθεί 900 χιλιόμετρα! Βέβαια αυτό εξηγείται γιατί ούτε οι Ουκρανοί, ούτε οι Ρώσοι δε θέλουν να ρισκάρουν. Οι Ουκρανοί πχ δοκίμασαν το καλοκαίρι να διασπάσουν το μέτωπο και ηττήθηκαν έχοντας μεγάλες απώλειες τις οποίες δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν. 

Όμως ο πόλεμος αυτός πρέπει να τελειώσει. Το τέλμα είναι ολοφάνερο. Το ΝΑΤΟ δε μπόρεσε να νικήσει τη Ρωσία. Η οικονομία της, παρά τις προσδοκίες των Δυτικών, άντεξε. Ούτε όμως οι Ρώσοι μπορούν να πάρουν όλη την Ουκρανία, όπως ίσως ονειρεύονται. Ακόμα κι αν σπάσει η Ουκρανική άμυνα και καταρρεύσει εντελώς το μέτωπο, πράγμα δύσκολο, θα έχουν συνεχώς ανταρτοπόλεμο στις περιοχές που δεν κατοικούν Ρώσοι. Το μόνο που θα γίνει, αν συνεχιστεί η σφαγή, είναι περισσότερες απώλειες.  

Βεβαίως ο πόλεμος συνεχίζεται, γιατί τα καθάρματα που κυβερνούν, στέλνουν άλλους να πολεμήσουν για τα δικά τους κέρδη. Ίσως είναι ώρα να θυμηθούμε όχι μόνο τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση σε Ρωσία, Ουκρανία, κι οπουδήποτε υπάρχει εκμετάλλευση.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...