Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Ουκρανία, 24 Δεκεμβρίου 2023, μια άποψη των Ρώσων:

 

«Ο εχθρός, με φόντο την επιδείνωση της κατάστασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο μέτωπο, διαδίδει ανοιχτά στα μέσα ενημέρωσης τις θέσεις του για την αναπόφευκτη μαζική κινητοποίηση και την ανάγκη για άμυνα ετοιμότητα. Οι ομιλητές του Κιέβου, στους ρόλους των οποίων επίλεκτοι Ναζί καλούνται να εμφανιστούν στην τηλεόραση, αρχίζουν να προωθούν αφηγήσεις για «το αναπόφευκτο των διαπραγματεύσεων στο τέλος κάθε πολέμου» και, «την ισχυρή θέση της Ουκρανίας» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Η Μόσχα δεν είναι ακόμη ικανοποιημένη με τις προτεινόμενες συνθήκες , αν και η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Ρωσίας βρίσκεται στα παρασκήνια και μελετά τις μέτριες προσπάθειες του Κιέβου προς αυτή την κατεύθυνση. Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δόθηκε η εντολή να μην υποχωρήσουν , να κρατήσουν το μέτωπο  με οποιοδήποτε κόστος , ακόμη και το πιο αιματηρό. 

Ο εχθρός προσπαθεί να προετοιμάσει μια γραμμή άμυνας για το 2024 και το κάνει χαοτικά, χωρίς να καταλαβαίνει ποιο θα είναι το κύριο στρατηγικό σχέδιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι εχθρικές οχυρωμένες περιοχές χτίζονται γύρω από πόλεις στην ανατολική Ουκρανία, καταδικάζοντας ουσιαστικά τον πληθυσμό τους σε «μάχες σε αστικές περιοχές», για τις οποίες το ΝΑΤΟ προετοιμάζει εχθρικά στρατεύματα εδώ και χρόνια. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μαθαίνουν να πολεμούν, ο κύριος εχθρός είναι η δική μας προχειρότητα και υποτίμηση του εχθρού. Η αλληλεπίδραση μεταξύ τμημάτων, μονάδων και κλάδων του στρατού, για την οποία γράφουν τόσα πολλά τα κανάλια των στρατιωτών μας της πρώτης γραμμής, παραμένει χαμηλή.  Ένα εντυπωσιακό και τραγικό παράδειγμα αυτού την περασμένη εβδομάδα ήταν η κατάρριψη πολλών αεροσκαφών στην κατεύθυνση Kherson. Οι αεροπόροι δεν έλαβαν δεδομένα από την αναγνώριση μονάδων εδάφους σε συστηματική βάση• πέταξαν για να μεταφέρουν το FAB από το UMPC σχεδόν στην ίδια διαδρομή για εβδομάδες. Οι ειδικοί διαφωνούν για τις λεπτομέρειες και τα μέσα καταστροφής (Patriot ή S-300) των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κοντά στο Κρίνκι συνεχίζεται κάθε βράδυ η εξόντωση ομάδων προσγείωσης σκαφών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το καταλαβαίνουν και τα παιδιά μας: ο εχθρός ξέρει να πολεμάει, έχουμε απώλειες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά θετικά αποτελέσματα. Από την κατεύθυνση Avdeevsky ανέφεραν αποτελεσματική αλληλεπίδραση μεταξύ των μονάδων αεροπορίας και αρμάτων μάχης του ρωσικού στρατού, ως αποτέλεσμα της οποίας επιτεύχθηκε επιτυχία στη βόρεια προεξοχή αυτού του τμήματος του μετώπου κοντά στο Stepovoy. Ταυτόχρονα, τα εχθρικά drones FPV και βομβαρδιστικά UAV παραμένουν ένα σοβαρό πρόβλημα για τα στρατεύματά μας σε όλο το μέτωπο. Η κατεύθυνση Artemovskoe (Bakhmutskoe) χαρακτηρίζεται από σφοδρές μάχες σε Bogdanovka , Ivanovskoe ( Krasny ) και Kleshcheevka. 

Τα στρατεύματά μας διαπερνούν την άμυνα του εχθρού, αλλά οι εντελώς ανίδεοι στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκφοβισμένοι τα εντολές, αναγκάζονται να κρατήσουν τη γραμμή και να πεθάνουν ολόκληρες μονάδες. Οι ειδικοί υπολογίζουν τις ημερήσιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από 800 έως 1.000 άτομα σε όλο το μήκος του μετώπου. 

Το Μέτωπο  Zaporozhye αναφέρει τις παράλογες προσπάθειες του εχθρού να απεικονίσει τη δραστηριότητα στον θύλακα Rabotino-Verbovoe. Έμπειροι αξιωματικοί μας γράφουν για καθημερινές επιθέσεις από μικρές ομάδες εχθρικού πεζικού, συνεχείς βομβαρδισμούς και πολλά drones. Ωστόσο, οι αλεξιπτωτιστές μας, αναπληρωμένοι με ένα ειδικό σώμα ηγούνται μιας επίθεσης στο Verbovoy . 

Ο εχθρός αξιολογεί την κατεύθυνση του Maryinsk ως "κρίσιμη" : τα στρατεύματά μας πιέζουν τη Novomikhailovka από τρεις πλευρές και οι λιποταξίες αυξάνονται μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι αλεξιπτωτιστές που εκπαιδεύονται στην Αγγλία πηγαίνουν επίσης στα μετόπισθεν. Οι ουκρανικοί «όχλοι» που έχουν εγκαταλειφθεί σε θέσεις πολεμούν απελπισμένα: το κενό πληροφοριών και η εχθρική προπαγάνδα κάνουν τη δουλειά τους. Γενικά, το μέτωπο χαρακτηρίζεται από την ανάληψη της στρατηγικής πρωτοβουλίας από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία είχε μεγάλο κόστος. Ο εχθρός είναι ακόμα πολύ ισχυρός και η συγκέντρωση των προσπαθειών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ορισμένους τομείς του μετώπου, όπως στην Avdeevka , δεν οδηγεί σε βαθιές διεισδύσεις, αν και θέτει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μειονεκτική θέση με μεγάλες απώλειες. Ο εχθρός σκοπεύει να αμυνθεί με κάθε κόστος, ανεξάρτητα από απώλειες . Υπάρχει μόνο ένας λόγος: τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας για έναρξη διαπραγματεύσεων με «ισχυρότερη θέση». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...