Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ο άλλος τρόπος του γδαρσίματος

Τη συνέχεια του γδαρσίματος των εργαζομένων ανακοίνωσε από το Λονδίνο ο Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ.

Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα αφού ο Μητσοτάκης είπε πως «σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτή τη φιλόδοξη και τολμηρή πορεία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Μεταρρυθμίσεις που κάποιες από αυτές μας γυρνάνε πίσω κάπου 60 χρόνια, αφού σα σήμερα, το 1964, καταργήθηκαν τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια. Μέχρι τότε οι φοιτητές πλήρωναν για όλα. 

Τότε η ΕΡΕ (η ΝΔ πριν την αποστασία και τη χούντα) ήταν αντίθετη στη δωρεάν Παιδεία λέγοντας πως «αυτά τα έκαναν οι κομμουνιστές».

Σήμερα απλά υποβαθμίζει τα πτυχία και κάνει ιδιωτικά Πανεπιστήμια έχοντας με άλλο τρόπο το ίδιο αποτέλεσμα, την κατάργηση δηλαδή της δωρεάν Παιδείας.  

Οι φόροι αναμένεται να αυξηθούν, ιδιαίτερα οι έμμεσοι, κι αυτός είναι ο λόγος που η συμμορία κάνει πολιτική που οδηγεί στη μαύρη αγορά. Ακριβότερα προϊόντα σημαίνει ακριβότερος ΦΠΑ χωρίς να κατηγορείται η ΝΔ για αύξηση των φόρων.   

Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να διαλύει Υγεία και Παιδεία ενώ οι άλλες αστικές και ρεφορμιστικές συμμορίες πετάνε χαρταετό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...