Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι έκαναν κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Ενώ οι αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών συνεχίστηκαν τη νύχτα τόσο στον θύλακα όσο και στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, μέχρι το πρωί οι βομβαρδισμοί είχαν σταματήσει. 

Περισσότερα από 150 φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του σημείου ελέγχου της Ράφα. Το βράδυ έγινε η ανταλλαγή: Η Χαμάς παρέδωσε 24 ομήρους, 13 από τους οποίους ήταν Ισραηλινοί. Με τη σειρά τους, οι Ισραηλινοί απελευθέρωσαν 39 κρατούμενους από τη φυλακή Όφερ. 

Η προσωρινή ηρεμία στη σύγκρουση οδήγησε κάποιους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές αρχές φοβούνται τη μετακίνηση του πληθυσμού προς τα βόρεια. Για να αποφευχθεί αυτό, σκορπίζουν φυλλάδια και εκδίδουν απευθείας απαγόρευση μετακίνησης. Ωστόσο, αυτό δεν σταματά τον κόσμο. Ήδη το απόγευμα, η πρώτη περίπτωση παραβίασης της εκεχειρίας σημειώθηκε στην περιοχή, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε πλήθος αμάχων που περπατούσαν: δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν».

(Από Ρωσικό μέσο ενημέρωσης)

Ενώ οι ΑΡΔ ασχολούνται με τους Ισραηλινούς ομήρους κανείς από αυτούς δε ρωτά γιατί υπάρχουν παιδιά στις φυλακές των Ισραηλινών. Ο πόλεμος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει περίπου 1.500 νεκρούς Ισραηλινούς ενώ δολοφονήθηκαν από τους βομβαρδισμούς  πάνω από 11.000 γυναίκες και παιδιά στη Γάζα. Το ότι τα ¾ των απωλειών των Παλαιστινίων είναι γυναικόπαιδα και συνολικά άνω του 80% των νεκρών τους είναι άμαχοι, δείχνει τη γενοκτονία που έκαναν οι ένοπλοι Ισραηλινοί εγκληματίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...