Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Όποιος δεν έχει μυαλό έχει ποδάρια.

«Με μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών χιλιάδες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτοκινητιστές ταξί, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, μισθωτοί τεχνικοί και φοροτεχνικοί διαδήλωσαν ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης.

Σχηματίζοντας αγωνιστικό «κλοιό» έξω από το υπ. Οικονομικών διεμήνυσαν ότι «η φοροεξόντωση δεν θα περάσει», απαιτώντας την άμεση απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου…»

Βεβαίως ο Μητσοτάκης είναι φορομπήχτης αλλά μόνο για τους μικρούς. Τα μεγάλα αφεντικά τρώνε με 10 μασέλες. Κι εδώ είναι η ειρωνεία. Καλά αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν, να ψηφίζουν τη γαλάζια συμμορία. Αλλά την ψήφισε και η πλειοψηφία όσων διαμαρτύρονται σήμερα για τους άδικους φόρους. Όχι μόνο για τους φόρους, αλλά και τη συκοφαντία πως τάχα φοροδιαφεύγουν! Χωρίς αποδείξεις, χωρίς να εξετάσουν αν πράγματι παρανομούν. 

Μόνο το ΚΚΕ από τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή παλεύει για τους μικρομεσαίους. Αλλά δεν το ψήφισαν και τώρα τρέχουν. «Όποιος δεν έχει μυαλό έχει ποδάρια». Την επόμενη φορά να ψηφίσετε σύμφωνα με το ταξικό σας συμφέρον. Δεν μπορεί εσύ, ο μικρομεσαίος, να στηρίζεις κάποιον που έχει πολιτική την ενίσχυση των μονοπωλίων. Δε σε συμφέρει.

Ο Μητσοτάκης έχει δίκιο σε ένα πράγμα. Ότι τα είχε πει. Βέβαια, όταν τα έλεγε δεν το κατάλαβαν, αλλά τα είπε. Ας διάβαζες τα ψιλά γράμματα, καλέ μου ψηφοφόρε. Μόνο τα πρόβατα εμπιστεύονται έτσι τον τσομπάνη. Οι ΑΡΔ είπαν αυτό που ήθελαν να ακούσει το κοπάδι. Έλα όμως που υπήρχε προηγούμενο. Δεν ήταν ο Μητσοτάκης και η ΝΔ αυτοί που ρήμαξαν τη χώρα; Δεν διέλυσαν Υγεία και Παιδεία; Δεν σπίλωναν άδικα τους νέους; Κι αυτά τα χάπατα έκαναν αποχή! Ήρθε η σειρά των αυτοαπασχολούμενων. Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους. Επέτρεψαν όμως στο Μητσοτάκη να κάτσει στο σβέρκο τους. 

Το ΚΚΕ «αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και επανακαταθέτει άμεσα Πρόταση Νόμου για την προστασία του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και την αντιμετώπιση των χρεών τους». 

1) την επανένταξη όλων των κατηγοριών των μη μισθωτών - και των μισθωτών - σε αφορολόγητο όριο 12.000, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος και

2) την οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, χωρίς όρους και εξαιρέσεις, για όλους τους επαγγελματίες. 

Τραβάτε όμως στις εκλογές να ψηφίσετε ξανά ΝΔ, να δώσει κι άλλα δις στους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, γιατί αυτοί οι κακόμοιροι δεν έχουν. Που θα τα βρει; Μαντέψτε!   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...