Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Να κάνουν τι τα παιδιά;

ΑΡΔ παραδέχεται πως έχουν δίκιο οι γονείς για το μπάχαλο που γίνεται σε σχολείο, που διδάσκονταν πέρυσι Γαλλικά και φέτος Γερμανικά, «αλλά» διαφωνεί με την αποχή των μαθητών από τα μαθήματα.

Τι να κάνουν τα παιδιά ΑΡΔ; Δε λέει, αλλά δε θέλει αποχή. Βέβαια δεν πληρώνει αυτός τις ανοησίες του υπουργείου. Τα κανάλια τους πήραν εκατοντάδες εκατομμύρια που λείπουν από την Παιδεία και την Υγεία.

Δε θέλει αποχή, όχι για τον τραγέλαφο σε ένα μάθημα, αλλά γιατί φοβάται πως μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα αγωνιστούν για απείρως σοβαρότερα θέματα που αφορούν την Παιδεία. Πχ ποτέ δε θα έστελνα παιδί σε κτήριο που μπορεί να του πέσει στο κεφάλι.

Η ιστορία με την ξένη γλώσσα σε ένα σχολείο, παρά το ότι δείχνει ότι γίνεται της τρελής, δεν είναι τίποτα μπροστά στα κενά από καθηγητές, την έλλειψη εξοπλισμού, την επικινδυνότητα των σχολικών κτηρίων. 

Γι' αυτά οφείλουμε όχι μόνο να κάνουν αποχή τα παιδιά μας από τα μαθήματα, αλλά δυναμικότατες καθημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να σταματήσουν να πετσώνουν καθάρματα ΑΡΔ και να δώσουν τα χρήματα που χρειάζονται στην Παιδεία.

Πόσο μάλλον όταν πολλά παιδιά πάνε νηστικά στο σχολείο, οι γονείς δεν έχουν να αγοράσουν τα βασικά λόγω της ακρίβειας και της φορολογίας.     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...