Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κ. Πελετίδης κατόρθωσε αυτό που απέτυχαν άλλοι κομμουνιστές δήμαρχοι;

Είναι πολύπλοκη η απάντηση, θα θέλαμε πάρα πολλά άρθρα να αναλύσουμε τι γίνεται σε κάθε πόλη. Γιατί υπάρχουν πολλοί παράμετροι.

Ας δούμε την Πάτρα: Ο Πελετίδης συνέχισε κατά κάποιο τρόπο το έργο του Άννινου. Ο Θεόδωρος Άννινος (1923 - 2010) ήταν κατά γενική ομολογία ο καλύτερος δήμαρχος. 

Είχε ακόμα και το σεβασμό πολλών δεξιών, όχι βέβαια καθαρμάτων με τα οποία συγκρούονταν κι αυτός συχνά, αλλά των απλών ανθρώπων. Φυσικά είχε εκλεγεί με το ΚΚΕ. Το ποσοστό του είχε ξεπεράσει το 71%! 

Κάποια εποχή, μετά από πολλά χρόνια στη δημαρχία και χωρίς καμία κομματική στήριξη, κατέβηκε μόνος του το 1986. Δυστυχώς δε βγήκε και οι Πατρινοί το μετάνιωσαν πικρά, αφού το σπουδαιότατο έργο του, που έκανε την πόλη να ακμάσει, σταμάτησε. 

Οι επόμενοι έκαναν ρουσφέτια, πράγμα που δεν έκανε ούτε ο Άννινος, ούτε ο Πελετίδης. Αν οι σύντροφοι έκαναν ρουσφέτια, θα ήταν πρώτοι οι κομμουνιστές στην Πάτρα, μη πω και στην Αχαΐα, αλλά δε θα ήταν πραγματικοί κομμουνιστές. 

Σήμερα όλοι, όπως κάποτε έγινε με τον Άννινο, συμμαχούν εναντίον του Πελετίδη. Βεβαίως ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά του κι ο σύντροφος κάνει κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλοι: Δεν λέει μόνο την αλήθεια - αυτό το κάνουμε στο ΚΚΕ - φροντίζει να ενημερώνει.

Αρκετοί Πατρινοί ξέρουν πως με κομμουνιστή δήμαρχο δε θα πουν το νερό -  νεράκι. Δεν μπορώ να πω πως είναι όλα τέλεια, αλλά γίνεται συνεχώς έργο για την πόλη. Όχι για αυτοπροβολή, όχι για μίζες, όχι φαμφάρες για επικοινωνιακούς λόγους. Στην πρόσφατη βροχή έκανε τα αυτονόητα. Μόνο που αυτά δεν είναι τόσο αυτονόητα για τους δεξιούς, όπως είδαμε με τον Μπέο. 

Πρέπει να σας πω πως το γενικό κλίμα εκφασισμού δε βοηθά στις δημοτικές εκλογές τους κομμουνιστές.

Στην Πάτρα ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι η ομάδα του δημάρχου. Ξέρω αρκετούς από τους άλλους υποψηφίους δημάρχους και έχω ακούσει για τους συνδυασμούς τους. Κάποιοι έχουν μεγάλα λαμόγια, που, αν γίνουν αντιδήμαρχοι, θα κάνουν τρομερή ζημιά. 

Αλλά δεν είναι μόνο τα πρόσωπα. Η πολιτική του Πελετίδη έχει στόχο τη λύση των προβλημάτων της πόλης, η πολιτική των δεξιών έχει στόχο την εξυπηρέτηση των πλουσίων. 

Μεταξύ Θεού και Πελετίδη θα επέλεγα το Θεό, αν υπήρχε. Ο Πελετίδης δεν είναι Θεός, είναι όμως ένας έντιμος άνθρωπος, αποτελεσματικός, που επιβράδυνε την παρακμή της πόλης, η οποία άρχισε να επιταχύνεται μετά τα Μνημόνια.

Θα ψηφίσω, όχι γιατί είμαι ΚΚΕ, αλλά γιατί δε θέλω σε καμία περίπτωση άλλα προβλήματα. Έχουμε ήδη αρκετά. Το να μείνουμε χωρίς ρεύμα, νερό, μες στα λασπόνερα και να ψηφίζουμε λαμόγια που απομυζούν τα λεφτά μας είναι για μένα κατάντια. 

Η Πάτρα με τον Πελετίδη έχει δήμαρχο, όχι μαφιόζο να την κυβερνά.         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...