Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Τα 4 ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε λίγο θα δούμε ποιο ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, για όσους ξέρουν, δεν νοείται ΠΑΣΟΚ τσόντα της ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι ιμιτασιόν, ψεύτικο, κάτι υπόλοιπα που έμειναν και δεν είχαν τι να τα κάνουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερά) από τη στιγμή που ο Τσίπρας έκανε το υπερήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δουλικό και υποτακτικό ναι. Από τη στιγμή που κυβέρνησε και είναι αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε ΠΑΣΟΚ.

Ναι, αλλά ΠΑΣΟΚ από ΠΑΣΟΚ διαφέρει πολύ. Άλλο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και άλλο του Σημίτη. Άλλο του Γιωργάκη και άλλο του Βενιζέλου. Ποια η διαφορά; Ουσιαστικά καμία, η πολιτική είναι ίδια, αλλά υπάρχουν οι λεπτομέρειες.

Αν βγει η Αχτσιόγλου, θα έχουμε ΠΑΣΟΚ Σημίτη ή Βενιζέλου, ανάλογα με το ποσοστό. Αν πάει καλά, θα είναι ΠΑΣΟΚ Σημίτη, η συνέχεια της ΝΔ, αν πέσει κι άλλο, θα είναι ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, όπου οι οπαδοί θα πάνε κάπου αλλού να κάνουν ένα νέο ΠΑΣΟΚ.

Αν βγει ο Κασσελάκης, όπως είναι το πιθανότερο, θα έχουμε ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου. Του Ανδρέα όμως ή του Γιωργάκη; Έχει τεράστια διαφορά, γιατί ο Ανδρέας πήρε ένα κόμμα από το 13% και το έκανε πανίσχυρο, μέχρι 48% έφτασε. Ο Γιωργάκης αντίθετα πήρε μαγαζί γωνία και βάρεσε διάλυση. Ούτε στη Βουλή δεν μπόρεσε να μπει μόνος του!

Ο Κασσελάκης λοιπόν έχει πολλά κοινά με τον Ανδρέα. Από Αμερική και οι δύο, συνθήματα και με ενδιαφέρουσα σεξουαλική ζωή, ώστε να ασχολούνται οι κουτσομπόληδες στα καφενεία και να μην πλήττουν.

Καλά όλα αυτά, αλλά από πολιτική; Ίδια με τη ΝΔ. Σε κάτι λεπτομέρειες διαφέρουν. Αν θέλαμε Αλλαγή, θα ψηφίζαμε ΚΚΕ από το 1985. Απλά όσοι δε θέλουν Μητσοτάκη και ΝΔ πάνε τώρα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν πήγαιναν ΠΑΣΟΚ. Εκείνος που θα κάνει τα περισσότερα ρουσφέτια, ή τουλάχιστο θα πείσει πως θα κάνει τα περισσότερα ρουσφέτια, θα πάρει την κουτάλα της εξουσίας.

Έχει ελπίδες ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει; Φυσικά! Στον κόσμο αρέσουν τα διλήμματα. Παγωτό: Σοκολάτα ή βανίλια; Φράουλα, μπανάνα, φιστίκι… τόσες γεύσεις. Όχι, το μηχάνημα βγάζει ή βανίλια η σοκολάτα. Διάλεξε. Τι να διαλέξεις; Ανάμικτο. Αναμίχτηκαν όλα κι έγιναν ΠΑΣΟΚ. Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου ου - ου…» Βέβαια από Μητσοτάκη βρικόλακα και αρχιγκαντέμη, καλύτερα Ανδρέα για μια Ελλάδα Αρχαία.

ΠΑΣΟΚ και πάλι λοιπόν. Γιατί ο κόσμος δε βάζει μυαλό. ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Κορώνα ή γράμματα. Κορώνα μας ληστεύουν, γράμματα μας κλέβουν. Κορώνα μας αποκεφαλίζουν γράμματα μας κρεμάνε. Θέλουν σκέψη αυτά τα διλήμματα, είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές που πρέπει να έχουμε μικροσκόπιο να τις δούμε.  

Βέβαια θα μπορούσαμε να κάνουμε Κομμουνισμό, αλλά είμαστε τώρα εμείς για τέτοια; Δηλαδή να έχουμε καθαρό νερό για όλους, δωρεάν υγεία, σπίτι, δουλειά, δικαιώματα; Κι οι μαζοχιστές τι θα γίνουν δηλαδή; Αμ οι ηλίθιοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...