Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Περί ταυτοτήτων.

Πάντα κυβερνούσε το παπαδαριό. Βέβαια μερικές φορές τηρούνταν τα προσχήματα. Άλλοτε πάλι φρόντιζε να κάνει αισθητή την εξουσία του.

Η Εκκλησία ΑΕ είχε οργανώσει και παλιότερα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες. Ήταν τότε που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Ο αρχιερέας της διαπλοκής είχε σκοπό να αφαιρέσει την καταγραφή του θρησκεύματος για τις ταυτότητες κι αυτό ήταν αφορμή για ιερό πόλεμο.

Οι παπάδες έκαναν δυο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ομιλίες, ακόμα και μάζεμα υπογραφών, για να μην αλλάξουν οι ταυτότητες. Βέβαια ο Σημίτης τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, κι έτσι, παρά τις κατάρες, εκείνες οι ταυτότητες καθιερώθηκαν.

Εδώ δεν μπορεί να μη μιλήσουμε για την ειρωνεία: Οι θεούσες σήμερα αγωνίζονται για να κρατήσουν τις ταυτότητες, που πριν χρόνια αγωνίζονταν, για να μην τις έχουν! Μπέρδεμα; Κάθε άλλο. Αυτό δείχνει πως το θέμα των ταυτοτήτων είναι εντελώς επιφανειακό, είναι δικαιολογία, αφορμή. Από κάτω υποβόσκουν διαμάχες για την εξουσία.

Οι θεούσες είναι γενικά πτωχές τω πνεύματι. Το ότι ακούν και υπακούν τυφλά τον κάθε αγύρτη - φτάνει να φορά ράσο, δίνει την ευκαιρία άγριας εκμετάλλευσης από τους εμπόρους και καπηλευτές της θρησκείας.

Σήμερα η διαφορά είναι πως η επίσημη Εκκλησία δεν είναι αντίθετη στις νέες ταυτότητες παρά το τσιπάκι με το 666. Αν φυσικά δεν κυβερνούσε η «δεξιά του Κυρίου» θα είχαμε σταυροφορίες! Συγκεντρώσεις σαν αυτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αλλά κυβερνά η ΝΔ, οπότε το Ιερατείο θα ρεφάρει από αλλού. Στην Πανδημία πχ εξευτέλισαν εντελώς την Παράδοση μεταθέτοντας την ώρα της Ανάστασης, πράγμα που φυσικά δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη μετάδοση του κορωνοϊού. Κι όμως τα πρόβατα συνεχίζουν να πηγαίνουν στο μαντρί για άρμεγμα, κούρεμα και στο τέλος σφάξιμο, γιατί… έτσι έμαθαν!

Βέβαια αυτοί που διοργανώνουν τις σημερινές κινητοποιήσεις, έχουν πλάτες αρχιερέων οι οποίοι μετακινούν τα πιόνια τους με σκοπό να κερδίσουν περισσότερη εξουσία και χρήμα.

Να πω πως δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας των νέων ταυτοτήτων. Μια χαρά με βολεύει η παλιά και δεν βλέπω το λόγο να δώσω 10 ευρώ για να ταλαιπωρηθώ αλλάζοντας τα στοιχεία μου.

Αν θέλουν, ας το κάνουν δωρεάν κι ας αφήσουν τον ίδιο αριθμό ταυτότητας. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν. Θα μου πείτε «10 ευρώ δεν είναι πολλά». Είναι πεταμένα λεφτά και για μένα που δεν έχω εισόδημα είναι το φαί μιας ίσως δυο ημερών.

Το θέμα είναι πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η δική μας ζωή. Όσο για το φακέλωμα εδώ και χρόνια μας έχουν φακελωμένους και καταπατούν τα δικαιώματά μας με διάφορους τρόπους. Δεν περιμένουν τις ταυτότητες οι ρουφιάνοι και τα καθάρματα…    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...