Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Το πρόβλημα του Κασσελάκη.

Δεν ήθελα να γράψω για τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Για κανένα από αυτούς, αλλά σύντροφος με είπε «γιατί δε λες κάτι»;

Πρώτα από όλα να ζητήσω συγνώμη για μια λάθος εκτίμηση που έκανα πριν 10 περίπου χρόνια. Πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνονταν ΠΑΣΟΚ. Έγινε ακόμα χειρότερα, δεν το περίμενα τόσο γρήγορα, γιατί θεωρούσα πως είχαν μάτια κι έβλεπαν πως κατάντησε το ΠΑΣΟΚ. 

Αλλά όπως φαίνεται είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Η τετραετία τους επανέφερε την δεξιά και μάλιστα στην ακραία - φασιστική μορφή της. 

Ας πω τώρα για τον Κασσελάκη. Ποιο είναι το πρόβλημα; 

Ότι ήταν «πρώην υποστηριχτής του Κυριάκου Μητσοτάκη»; Για μένα αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πχ ήταν στην Ένωση Κέντρου πριν την Αποστασία. Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει ο πιο αδυσώπητος εχθρός των Παπανδρέου. 

Ότι σπούδασε στην Αμερική; Ο Ανδρέας Παπανδρέου που ήταν νομίζετε; Αυτά, όπως και το ότι είναι gay, είναι κουτσομπολιά για τα δεξιά αιγοπρόβατα. 

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε το είναι εφοπλιστής, στέλεχος του επιτελείου του Τζο Μπάιντεν ή δούλεψε στη.."Goldman Sachs". Ακόμα κι αυτά είναι δευτερεύοντα, εκτός αν θέλουμε αριστερούς ή κομμουνιστές με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό όμως θα ήταν μεγάλο λάθος. Πχ «δε σε θέλω στο ΚΚΕ, γιατί κάποτε ψήφισες ΝΔ ή επειδή ο παππούς σου ήταν δεξιός»! Όποιος έρχεται στο Κόμμα ασπάζεται τις θέσεις του κι αγωνίζεται γι’ αυτές.  

Το πρόβλημα είναι πως ο συγκεκριμένος είναι ΣΥΡΙΖΑ! Τι σημαίνει αυτό; Όποιος βγει αρχηγός, θα έχει πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο γιατί να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στο συγκεκριμένο κόμμα. Τι θα αλλάξει δηλαδή σε σύγκριση με όσα έκανε ο Τσίπρας;

Υπάρχει η θεωρία πως οι δανειστές βάζουν το δικό τους άνθρωπο στο ΣΥΡΙΖΑ για σιγουριά, όποτε χάσει η ΝΔ, ή πως θα πάρει μερικές ψήφους από τις ΗΠΑ, αφού αν μεγαλώσει η αποχή θα βγαίνουν κυβερνήσεις από κει! Στις ψήφους από ΗΠΑ η ΝΔ είχε 67% κι ο ΣΥΡΙΖΑ 10%.

Έχει όμως πρόγραμμα; Ποιο είναι; Πως θα το εφαρμόσει; Τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει στο Μητσοτάκη οποιοσδήποτε εκλεγεί στο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτά με ενδιαφέρουν. Για να ψηφίζω ΚΚΕ μάλλον δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για την αξιωματική «αντιπολίτευση».

Κάθε ρεφορμιστής πρέπει να ξέρει πως μοιραία θα χάσει. Γιατί ακολουθεί την ίδια δεξιά πολιτική. 

«Γιατί η ΝΔ δεν έχει τέτοια φθορά, αφού κάνει τα ίδια και χειρότερα»; 

Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά στους ψηφοφόρους. Οι δεξιοί είναι υποταγμένοι, καθάρματα ή ηλίθιοι. Μην ξεχνάμε πως είναι οι προδότες του ναι. 

Μ’ ένα market pass ξεχνάνε την ακρίβεια κι ας τους δίνουν 1 από τα 100 που τους παίρνουν. Με λίγα ευρώ ξεχνάνε και νεκρούς και καμένα σπίτια και πατρίδα κι οτιδήποτε! Το ρουσφέτι λίγο πριν τις εκλογές μετράει. 

Οι Αριστεροί δεν είναι έτσι. Δεν μπορείς να τους δουλέψεις για πολύ.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...