Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Εκτός από τον εκφασισμό υπάρχει και ο εκτσογλανισμός.

 «Η μαγική στιγμή που ο Φλωρίδης καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για την ασυλία στους τραπεζίτες και η ανακοίνωση που προκαλεί κυβερνητική θύελλα και δικαιώνει τον Τσίπρα.

Στον πανικό του απέδωσε τη νομοθετική πρωτοβουλία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πανικός ή αντιΣΥΡΙΖΑ εμπάθεια.»

«Ο υπουργός δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης υιοθέτησε απόψε, πλήρως, όσα κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για την ασυλία των τραπεζιτών ανακοινώνοντας την κατάργηση ασυλίας τους που νομοθέτησε ο Μητσοτάκης.

Αναστάτωση στο Μαξίμου και οργή των τραπεζιτών του ζητούνε να ανασκευάσει»

«Γκάφα ολκής! Ο  υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης  δεσμεύτηκε στην Βουλή ότι θα καταργήσει το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, πιστεύοντας πως νομοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ συγκαταλέγεται φυσικά στα έργα και ημέρες της ΝΔ-  ήταν η πρώτη αλλαγή που έγινε το 2019 στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Πολύ ενήμερος ο υπουργός!

 Απομένει να τον "αδειάσει" ο Μητσοτάκης ή να κάνει την καρδιά του πέτρα και να αποδεχθεί την κατάργηση της ασυλίας των εκλεκτών του φίλων!»

«Ο Φλωρίδης έγλειφε 4 χρόνια τον Μητσοτάκη πρωί μεσημέρι βράδυ για να τον χώσει στην κυβέρνηση και κατάφερε να γίνει ρόμπα σε ένα απόγευμα.»

Ακριβώς! Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έγλειφε το χουντικούλη για να του πετάξει κόκκαλο. Μόλις κάθισε στην καρέκλα είπε να πει πάλι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που πιάστηκε αδιάβαστος. Ο νόμος που είπε ν’ αλλάξει ήταν της ΝΔ!

Θα μου πείτε για τα γίδια του 41% αυτά είναι λεπτομέρειες. Οι γαλάζιοι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται μόνο για το ρουσφετάκι τους. 

Πάντως είμαι υπέρ - πολύ υπέρ - στο να αρθεί η ασυλία των τραπεζιτών. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει. Ο Φλωρίδης λέει καμιά σαχλαμάρα για να περάσει η ώρα.

Αν δεν κατάλαβαν τα υπόλοιπα που είπε οι της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης, να τα εξηγήσω. Ασκεί τρομοκρατία σε όσους μηνύουν υπουργούς σαν τον Καραμανλή που έχει στα χέρια του το αίμα των Τεμπών. Την ίδια ώρα που τα τρολ της ΝΔ μηνύουν αθώους και απειλούν.

Φυσικά εκτός από τον εκφασισμό υπάρχει και ο εκτσογλανισμός. 

Το τσογλάνι ήταν υπηρέτης Τούρκων αξιωματούχων. Μετά την Τουρκοκρατία τσογλάνι έλεγαν το παιδί στο καφενείο που έκανε διάφορα θελήματα. Το ίδιο το τσογλάνι επί Τουρκοκρατίας δεν είχε καμία δύναμη, εκτός αν έπαιρνε προαγωγή. Επειδή όμως είχε τ’ αφεντικό του εξουσία, καβαλούσε καλάμι και φέρονταν αλαζονικά στους ραγιάδες. Έτσι σημαίνει τον αλητήριο, το θρασύδειλο, τον παλιοχαρακτήρα, το μάγκα με τις πλάτες του άλλου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...