Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Εντολές του ΝΑΤΟ

Οι υποτελείς των ΗΠΑ υπάκουσαν σε ένα νέο σχέδιο στρατιωτικής ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει αύξηση της παραγωγής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, κοινές αγορές, καθώς και γενική αύξηση της επιχειρησιακής συμβατότητας των στρατευμάτων. 

Αναλυτικά:

Αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς. Τώρα οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να ξοδέψουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ. Κάποιοι θα πουν «η Ελλάδα ξοδεύει ήδη περισσότερα. Πολλά από αυτά τα χρήματα είναι μισθοί στρατιωτικών. Οι ΗΠΑ απαιτούν νέες αγορές όπλων και μάλιστα των δικών τους βιομηχανιών για «ομοιομορφία». 

Ελήφθη οριστική απόφαση ότι μονάδες αεράμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ θα βρίσκονται μόνιμα στο έδαφος των χωρών της Βαλτικής με την αρχή της εκ περιτροπής. Που θα πει πως Ελληνικές μονάδες αντί να φυλάνε τον εναέριο χώρο μας θα φυλάνε τη Βαλτική!  

Η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία υπέγραψαν δήλωση, σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ λαμβάνει απεριόριστη πρόσβαση στον ενοποιημένο εναέριο χώρο των κρατών για τις στρατιωτικές του δραστηριότητες. 

Οι πολυεθνικές τακτικές ομάδες του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στα κράτη της Βαλτικής θα επεκταθούν σε ταξιαρχίες. Την ίδια στιγμή, η Εσθονία, σε αντίθεση με τη Λετονία και τη Λιθουανία, αρνήθηκε να αναπτύξει μια πολυεθνική ταξιαρχία. Αλλά συνήψε συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την οποία η ταξιαρχία των Βρετανών θα εισέλθει στην τακτική δομή των Εσθονικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα αναπτυχθεί στη δημοκρατία εάν χρειαστεί. 

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας θα αυξηθεί σε επίπεδο ταξιαρχίας. Συγκεκριμένα, η Ισπανία θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Σλοβακία κατά 700 στρατιώτες και κατά 250 στρατιώτες στη Ρουμανία. Η Τσεχική Δημοκρατία θα στείλει επίσης επιπλέον στρατεύματα στη Σλοβακία. Ένα τάγμα θα σταθμεύσει στη βάση Lest (δυτικά της χώρας). Άλλο ένα τάγμα θα παραμείνει στο έδαφος της Τσεχίας και θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα για αποστολή. 

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία δημιουργούν περιφερειακή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (R-SOCC) για να "ενισχύουν τις ικανότητες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας"

Φυσικά θα δοθούν περισσότερα όπλα και μάλιστα απαγορευμένα από Διεθνείς Συνθήκες στους Ουκρανούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα F-16, πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου και διασποράς.    

Η εθνική κυριαρχία των υποτελών περιορίζεται με αφορμή το Ρωσικό κίνδυνο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...