Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Ξεχάσαμε;

15 Ιούλη 1974. Οι προδότες χουντικοί, τα πιόνια των ΗΠΑ, τα καθάρματα της CIA, παραδίδουν την Κύπρο στον Τουρκικό Αττίλα. 

Δεν έφτανε το πραξικόπημα στης Ελλάδα, έπρεπε να κάνουν κι ένα στην Κύπρο. Σκοπός τους, είπαν κάποιοι, να ανατραπεί ο Μακάριος. Όχι, σκοπός τους ήταν να βρουν οι Τούρκοι αφορμή να εισβάλουν.

Οι ίδιοι οι εγκληματίες άλλωστε, που συμμετείχαν στην προδοσία, είπαν, πως άφησαν επίτηδες μια αφύλακτη είσοδο στα δυτικά του Προεδρικού Μεγάρου, από την οποία διέφυγε ο Μακάριος μαζί με τους σωματοφύλακές του. Λίγο μετά οι χουντικοί έκαναν Πρόεδρο τον ανεκδιήγητο Νίκο Σαμψών. 

Οι παλιότεροι γνωρίζουμε τα υπόλοιπα: Ο Μακάριος διέψευσε πως ήταν νεκρός, 5 μέρες μετά οι Τούρκοι έκαναν απόβαση - θα την έκαναν είτε ζούσε ο Μακάριος είτε όχι, στην Ελλάδα έγινε μια επιστράτευση εντελώς της πλάκας, έφεραν τον Καραμανλή κι αυτός συνεννοημένος καθώς ήταν είπε «η Κύπρος είναι μακριά»! Η Κορέα ήταν κοντά που στείλαμε στρατό.

«Μα ήταν τόσο μαλάκες»; Θα ρωτήσετε για τους πραξικοπηματίες. Δείτε τους σημερινούς Σπαρτιάτες κι άλλους ακροδεξιούς και θα απαντηθεί το ερώτημα. Σίγουρα το πραξικόπημα ήταν θέληση των ΗΠΑ. Αυτοί σίγουρα γνώριζαν πως οι Τούρκοι θα απαντούσαν με εισβολή. Τους ένοιαζε; Καθόλου! Τουρκία κι Ελλάδα ήταν στο ΝΑΤΟ. Όποιος κι αν είχε το νησί, κερδισμένοι θα ήταν αυτοί! 

Αλλά οι Έλληνες προδότες ήταν και ηλίθιοι. Γι' αυτό και νόμιζαν πως ο Μακάριος ήταν… κομμουνιστής! Πως ήταν δυνατόν; Μιλάμε για βλάκες που θεωρούσαν κομμουνιστή το... Σοφοκλή, είχαν απαγορεύσει έργα του! Οι τύποι έβαζαν τσιρότα στους δίσκους, ήταν άξιο απορίας πως περιπάταγαν χωρίς εγκέφαλο! Οι Αμερικάνοι απλά εκμεταλλεύτηκαν το κόμπλεξ των ακροδεξιών και το ότι υπάκουαν στις εντολές της CIA, ακόμα κι αν αυτές ήταν «πηδήξτε στο γκρεμό».

Φυσικά αυτό σε καμία περίπτωση δε μειώνει την προδοσία. Πόσο μάλλον όταν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι από πολιτικούς μέχρι δημοσιογράφους τους είχαν προειδοποιήσει, πως πραξικόπημα και εισβολή πάνε πακέτο.

Σήμερα ο Μητσοτάκης κάνει ανάλογες κινήσεις. Διχάζει τον κόσμο στο εσωτερικό και κάνει ό,τι του πουν οι Αμερικάνοι. Δεν αποκλείεται καμιά κίνηση ανάλογη των Ιμίων, για να φοβηθεί το πόπολο πως θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία ώστε να δώσουν το μισό Αιγαίο. 

Όποιος ξεχνά τι σημαίνει δεξιά την πατάει άσχημα.        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...