Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Μην το ψάχνετε.

 Οι αλήθειες που γράφονται παρακάτω μπορεί να τσαντίσουν πολλούς.

Κάθε καλοκαίρι καιγόμαστε. Γιατί; Γιατί κάποιοι κερδίζουν. Ποιοι; Όσοι καταπατούν τα καμένα. Δεν είναι ένας και δυο είναι πολλοί, πάρα πολλοί.

Όσον αφορά τις φωτιές, το ίδιο το παρακράτος - γιατί κράτος δε γίναμε ποτέ - θέλει μια χώρα χωρίς δάση. Αλλιώς θα έκανε αυτό που πρέπει: Αντιπυρικές ζώνες, επάνδρωση με πυροσβέστες και άλλο προσωπικό, θα έπαιρνε πυροσβεστικά οχήματα αντί για περιπολικά, αεροσκάφη πυρόσβεσης αντί μαχητικών κλπ.

Κυρίως θα έκανε νόμους που θα απέκλειαν την καταπάτηση. Πόσοι ξέρουν πως προεκλογικά το Φλεβάρη ψηφίστηκε νόμος όπου ουσιαστικά χαρίζονται καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και μάλιστα στο 20% της αξίας τους, με δόσεις των 100 ευρώ; Ακούσατε τίποτα από την αντιπολίτευση; Γιατί;

Όσο για καμένα σπίτια θα δώσουν μερικές σακούλες ευρώ και καθάρισαν, όπως έκαναν στην Ηλεία το 2007. Θα πάρουν χιλιάδες τέτοιες σακούλες από την καταστροφή των δασών.

Είμαστε σε χώρα - Μπανανία όπου για δεκαετίες έκοβαν τα δέντρα στις παραλίες για να βάλουν ομπρέλες! Για να πληρώσει ο τουρίστας τη σκιά!

Όσον αφορά το πολιτικό κόστος, ο κόσμος ποτέ δεν ψήφιζε με οικολογικά κριτήρια, αντίθετα μάλιστα, ήθελε να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο. Αν ψήφιζε κατά των υπευθύνων των πυρκαγιών, δε θα έβγαινε πχ η ΝΔ το Σεπτέμβρη του 2007, όταν ένα μήνα πριν χάθηκαν 84 άνθρωποι. Στο Μάτι έγινε τυμβωρυχία από τη ΝΔ αλλά ο λόγος που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το Μνημόνιό του.   

Για ένα θαύμα θα πω τώρα. Οι καλόγριες δεν έφυγαν από το Μοναστήρι και σώθηκαν. Φυσικά θα σώζονταν αφού γύρω από τις Μονές είναι συνήθως μεγάλες δυνάμεις Πυροσβεστικής. Γύρω - γύρω Κόλαση στο μοναστήρι Παράδεισος. Γι' αυτό κάθε φορά οι θεούσες μας τρίβουν στα μούτρα διάφορα τέτοια «θαύματα». Κάτσε να μην έχουν πυροσβέστες, να δεις «ανθρώπους του θεού» να τρέχουν πανικόβλητοι.

Μην το ψάχνετε, το ρουσφέτι τους νοιάζει. Κι αν καούν μερικοί, άλλοι θα πάρουν περισσότερα. Η ανθρώπινη ζωή είναι φθηνή η φέτα είναι ακριβή.

Μια συμβουλή τώρα για τους ηλίθιους ρεφορμιστές: Αγάπες μου, όταν πιάνει φωτιά, μη δείχνετε πως χαίρεστε. Οι νεοδημοκράτες άνοιξαν σαμπάνιες με το Μάτι, αλλά φανερά έκαναν τις τεθλιμμένες χήρες.

Λοιπόν, όπως είπαμε, κάθε καλοκαίρι θα έχουμε μια από τα ίδια. Αποκαΐδια. Γιατί υπάρχει το κέρδος. Δεν υπάρχει μόνο στους από πάνω. Αυτοί κερδίζουν τα πολλά, βολεύονται όμως και μερικοί από κάτω, οι λούμπεν, που λέμε.

Για τους εμπρηστές ξέρουμε. Πρόστιμο να κονομήσει το παρακράτος τη μίζα του. Μόνο αν είναι πληρωμένοι αλλοδαποί τους βάζουν μέσα. Δήθεν δεν ξέρουν π
ως το καλοκαίρι με ορισμένες εργασίες μπορεί να καεί το σύμπαν και δήθεν όταν πιάνει φωτιά από αυτές τις εργασίες δεν μπορούν να τη σταματήσουν ούτε ειδοποιούν κανένα. Κουφάλες...

Θα καιγόμαστε κάθε χρόνο μέχρι να μη μείνει δεντράκι και να τα πουλάνε πανάκριβα μαζί με τον αέρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...