Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Μηχανή κιμά.

Ουκρανικά οχήματα πέφτουν σε ναρκοπέδιο
Αν μπορούσαμε να πούμε με δυο μια φράση την τακτική των Ουκρανών αυτή θα ήταν του Καραγκιόζη! «Βάρα, βάρα στο τέλος θα ιδρώσεις, θα κρυώσεις, θα αρρωστήσεις και θα πεθάνεις»! Μόνο που δεν είναι καθόλου αστείο. 

«Στον κύκλο των αποφοίτων του διαβόητου αμερικανικού West Point, βρήκαν μια εξήγηση για τις επιθέσεις των Ουκρανών: Οι συνεχείς συγκεντρώσεις από ομάδες πεζικού 5-10 ατόμων επιτρέπουν την υποχώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις θέσεις τους και στη συνέχεια αναγκάζοντας το ρωσικό πυροβολικό να βομβαρδίσει τις χαμένες γραμμές».

Γιατί το πεζικό χρησιμοποιείται χωρίς άρματα; Είναι απλό. Οι νάρκες, το πυροβολικό, τα αντιαρματικά των Ρώσων και βέβαια η αεροπορία διαλύουν ολόκληρες φάλαγγες τεθωρακισμένων σε χρόνο μηδέν. Ο μόνος τρόπος να πλησιάσουν τις γραμμές είναι το πεζικό χωρίς μάλιστα άρματα! Αυτό φυσικά σημαίνει τεράστιες απώλειες για τους πεζικάριους.  

Ως αποτέλεσμα τέτοιων συναθροίσεων, το ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας που κινητοποιήθηκε δαπανάται ανελέητα - αλλά αυτό είναι σύμφωνο στους δυτικούς συμβούλους, αφού εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι Ρώσοι προστατεύουν το προσωπικό τους, σκόπιμα επιτίθενται  με τίμημα μεγάλων απωλειών σε προσωπικό αλλά σταδιακά αφαιρούν εδάφη». 

Πως κερδίζουν λίγα εδάφη; Είναι επίσης απλό: Οι Ρώσοι δεν κάθονται να πολεμήσουν σώμα με σώμα με τους Ουκρανούς. Υποχωρούν μόλις δουν πεζικό και διατάζουν το πυροβολικό να βομβαρδίσει το πεδίο. Οι Ουκρανοί χάνουν στρατιώτες οι Ρώσοι βλήματα και θέσεις που είχαν πριν υποχωρήσουν.   

«Το νόημα αυτών των «επιθέσεων κρέατος» είναι η καταστροφή ρωσικών αμυντικών σχηματισμών με τις δυνάμεις του ρωσικού πυροβολικού, καθιστώντας τους ακατάλληλους για άμυνα. Σε 37 ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατάφεραν να καταλάβουν 8 χωριά σε ολόκληρο το μέτωπο - κι αυτό με κόστος εκατοντάδων Ουκρανών ζωών. Όμως λόγω της συνεχούς αναπλήρωσης του ανθρώπινου δυναμικού, τέτοιες δαπάνες από την πλευρά των Αμερικανών είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένες». 

Τα πτώματα των Ουκρανών στρατιωτών  δεν είναι τόσο οδυνηρό θέαμα για την κοινή γνώμη της Δύσης όσο τα καταστραμμένα άρματα και οχήματα. Μέσα από τα πτώματα στις κατεστραμμένες θέσεις εξάλλου θα είναι δυνατή η επίθεση των αρμάτων του ΝΑΤΟ, αφού οι Ουκρανοί πεζοί θα έχουν φάει τα βλήματα και τις νάρκες. Φυσικά οι τακτικές και των δυο πλευρών βελτιώνονται. Οι Ουκρανοί πχ επιτίθενται κατά κύματα υποχωρούν και επιτίθενται ξανά, ενώ οι Ρώσοι παγιδεύουν τα ίδια τους τα χαρακώματα σε περίπτωση που μπουν σε αυτά Ουκρανοί.  

Γιατί όμως αυτές οι τακτικές; Γιατί οι Ρώσοι υπερέχουν σε πυροβολικό ενώ οι Ουκρανοί σε αριθμό στρατιωτών. Είναι άσκοπο για τους Ρώσους να εμπλακούν σε μάχη σώμα με σώμα όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πυροβολικό ή την αεροπορία τους, όταν μάλιστα οι αντίπαλοί τους είναι περισσότεροι. 

Οι μόνοι που ενεπλάκησαν σε τόσο κοντινές μάχες ήταν οι αναλώσιμοι μισθοφόροι της Βάγκνερ. Γιατί ακριβώς ήταν αναλώσιμοι αλλά και αρκετά ικανοί σε τέτοιο είδος συγκρούσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ποταμούς αίματος στο Μπαχμούτ. Η μάχη εκείνη στέρησε από την Ουκρανία δεκάδες χιλιάδες μαχητές οι οποίοι θα ήταν περισσότεροι στόχοι για τους Ρώσους στην επίθεσή τους. Θυμάστε που ο αρχηγός της Βάγκνερ και πραξικοπηματίας, έδειχνε τα πτώματα των στρατιωτών του; Δεν ήταν από έλλειψη πυρομαχικών. Ήθελε όμως να συνεχίσουν να ματώνουν οι Ουκρανοί. 

Πως θα τελειώσει; Εξαρτάται από τους Ουκρανούς! Γιατί οι Ρώσοι έχουν μπόλικα πυρομαχικά ακόμα. Αν συνεχίσουν έτσι, να καταλαμβάνουν 200 Km2 σ’ ένα μήνα (περίπου όσο είναι η Πάρος) με τόσες απώλειες, σιγά - σιγά, μετά από πολλές δεκαετίες, θα πάρουν πίσω όλα τα εδάφη, αφού οι Ρώσοι συνέχεια θα υποχωρούν κάνοντας αλλεπάλληλες γραμμές άμυνας! Το τίμημα βέβαια θα είναι 9.000.000 Ουκρανοί νεκροί στο πεδίο της μάχης! Όλος δηλαδή ο ανδρικός πληθυσμός της χώρας που μπορεί να κουβαλήσει όπλο! Δε νομίζω λοιπόν πως θα τα καταφέρουν με το γίνονται συνέχεια κιμάς...    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τέλος.

Ο σκοπός του blog ήταν μια διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που έκαναν τα καθάρματα της εξουσίας κατά του site «Βαθύ Κόκκινο» (https://tsak-gio...